Acasa Sport-AutoSport Declarațiile Simonei Halep după meciul de la Miami

Declarațiile Simonei Halep după meciul de la Miami

scris de D.P.
248 Afisari

Simona Halep a fost învinsă în primul tur al turneului WTA 1.000 de la Miami (SUA), la revenirea sa în circuit după suspendare şi s-a arătat deranjată de comentariile făcute de daneza Caroline Wozniacki referitoare la primirea cu uşurinţă la competiţie a cuiva care a „trişat”, informează AFP.

Halep a fost învinsă marţi în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-3, de spaniola Paula Badosa în primul meci oficial disputat de româncă începând din august 2022.

Fostă numărul unu mondial, Halep a putut juca din nou tenis după ce suspendarea sa pentru încălcarea regulamentului antidoping a fost redusă de la patru ani la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în urmă cu două săptămâni. Organizatorii turneului de la Miami i-au oferit un wild card Simonei Halep, care nu mai figurează în prezent în clasamentul WTA.

Dacă primirea din partea publicului a fost una călduroasă, între scandări şi drapele româneşti, cea a unui alt fost lider al clasamentului WTA, daneza Caroline Wozniacki, a răcit atmosfera în Florida.

„Aceasta nu este o critică îndreptată către Simona, ci către cineva care a trişat intenţionat, a fost testat pozitiv pentru un produs interzis… Înţeleg că turneele vor vedete, iar aceasta este părerea mea personală, nu cred că aceşti oameni ar trebui să beneficieze de invitaţii”, a explicat Wozniacki, învingătoare în primul tur în faţa franţuzoaicei Clara Burel.

„Când vrem să revenim, chiar şi după ce a fost greşeală, după cum am înţeles, trebuie să o luăm din nou de la baza scării. Suspendarea Simonei a fost redusă, nu a fost anulată”, a amintit daneza, revenită în circuit în vara anului trecut, după ce a adus pe lume doi copii.

Comentariile danezei Wozniacki nu fost deloc apreciate de Halep. „De ce a spus asta? Nu am greşit cu nimic. Nu am trişat. Nu m-am dopat. Trebuie citită cu atenţie decizia TAS, a fost un supliment alimentar contaminat, nu m-am dopat”, a spus românca.

„Comentariul negativ al unei persoane nu este important, pentru că sute de oamenii mi-au arătat dragoste, voi rămâne la acest lucru”, a adăugat dubla campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019).

Simona Halep a dominat primul set al meciului cu Paula Badosa, pe care l-a câştigat cu 6-1, în faţa unui public restrâns, dar zgomotos, în care se aflau mulţi români. Ea a avut însă dificultăţi pe măsură ce meciul a progresat, iar în finalul setului al doilea a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a fost încântată de calitatea primei sale partide, după o absenţă atât de lungă.

„M-am simţit foarte bine. Am avut emoţii pozitive. Văzând publicul care mă încuraja, asta mi-a dat multă energie. Nivelul tenisului meu a fost bun, probabil că a surprins multă lume. În faţa unui nivel atât de ridicat la care a jucat Paula (Badosa), cred că am făcut o treabă bună”, a comentat Simona Halep.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS