Acasa Sport-AutoSport DNA: Casele lui Sandu şi Dragomir, puse sub sechestru

DNA: Casele lui Sandu şi Dragomir, puse sub sechestru

scris de A.B.
7 afisari

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile ale preşedintelui FRF, Mircea Sandu, preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, şi ale celorlalţi zece membri ai Comitetului Executiv cercetaţi în cazul excluderii Universităţii Craiova.

mircea-sandu-si-mitica-dragomir

sptfm.ro

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Mircea Sandu şi avocatul său au mers, joi, la sediul DNA unde au stat circa o jumătate de oră, Cristian Ene afirmând la ieşire că au dat nişte declaraţii şi precizând că nu s-a pus sechestru pe bunurile federaţiei sau pe cele ale conducătorului acestui for.

Acesta a fost însă contrazis de doi procurori ai DNA prezenţi, joi, la sediul LPF, în legătură cu ancheta privind excluderea Universităţii Craiova. Potrivit Mediafax, un agent procedural al DNA a înmânat conducerii ligii o copie a ordonanţelor de punere sub sechestru a unor bunuri. Se pare că a fost pus sechestru pe un imobil aparţinând lui Mircea Sandu şi pe trei imobile ale lui Dragomir şi pe bunurile celorlalţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF.

Până în prezent, au fost audiaţi de DNA toţi cei acuzaţi în acest dosar şi mai mulţi foşti componenţi ai echipei oltene.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF (Marius Stan şi Marian Pălărie s-au abţinut), pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult