Acasa Sport-AutoSport Dopaj. Contador pedalează mai departe

Dopaj. Contador pedalează mai departe

scris de Șt. C
5 afisari

Dopaj. Contador pedalează mai departe

Alberto Contador, marele ciclist spaniol, a declarat marţi că vrea ‘să continue să câştige cele mai mari curse’, chiar dacă nu a concretizat din ce se va compune programul său începând cu 6 august 2012, dată la care ia sfârşit suspendarea impusă luni de Tribunalul arbitral pentru sport, pentru dopaj.

‘Nu ştiu încă programul pe care îl voi avea după suspendare. S-a scurs abia o zi şi jumătate (de la anunţul suspendării). Trebuie să-mi organizez viitorul, dar aceasta nu depinde doar de mine. Ceea ce este sigur, este că vreau să continui să câştig cele mai mari curse’, a declarat el într-o conferinţă de presă marţi, la Pinto, localitatea natală, din apropierea Madridului, transmite Agerpres.
Aflat alături de el, Bjarne Riis, managerul general al echipei Saxo Bank, din care face parte Contador, a dat asigurări că gruparea ciclistă va continua să-l susţină sută la sută. ‘Am ales să-l susţinem pe Alberto 100%, până când lucrurile se vor schimba radical. Versiunea TAS este că nu a făcut absolut niciun gest incorect conştient. Este vorba de utilizarea accidentală a unui supliment’
, a declarat Bjarne Riis.
Ciclistul are la dispoziţie 30 de zile pentru a face apel în faţa Tribunalului federal elveţian, acest apel posibil neschimbând, totuşi, nimic în legătură cu suspendarea. Campionul plăteşte astfel scump controlul pozitiv la clenbuterol, un stimulant anabolizant, decelat în urina sa pe 21 iulie 2010, cu ocazia celei de-a doua zile de pauză din Turul Franţei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult