Acasa Sport-AutoSport Dosarul transferurilor din fotbal amânat până pe 3 aprilie

Dosarul transferurilor din fotbal amânat până pe 3 aprilie

scris de Marius Bâtcă
1 afisari

Dosarul în care sunt judecaţi 8 lideri de cluburi, impresari şi manageri din fotbalul românesc a fost amânat azi pentru data de 3 aprilie de către Tribunalul Bucureşti.

fotbalÎn data de 2 octombrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţi(DNA) i-a trimis în judecată pe patronul Rapidului, George Copos, pe fostul director executiv al Otelului Galaţi, Mihai Stoica, pe liderul clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, pe fostul angajat al firmei „Becali sport”, Gheorghe Popescu, pe impresarii Ioan şi Victor Becali, pe fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo, Gigi Neţoiu şi pe actualul director executiv al clubului din Ştefan cel Mare, Cristian Borcea. Acesta din urmă a fost externat luni din spital în urma unei operaţii pe cord, anunţând totodată că nu îşi face griji în privinţa deciziei în acest dosar. Aceasta a fost a doua oară când Tribunalul Bucureşti amână pronunţarea în acest dosar. Tot astăzi a fost amânată şi decizia în „dosarul valiza” în care este implicat finanţatorul Stelei, Gheorghe Becali acuzat de dare de mită.

Potrivit Agerpres, la ultimul termen al procesului, care a avut loc pe 21 februarie DNA a cerut ca fraţii Becali şi Cristian Borcea să primească pedeapsa maximă. De pe altă parte, pentru George Copos s-a cerut o condamnare cu o pedeapsă medie şi condamnări cu executare către minim pentru ceilalţi patru inculpaţi. Procurorul DNA care se ocupă de acest caz, a precizat şi că liderul clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu ar trebui, în mod normal să primească o condamnare cu suspendarem pentru declaraţiile complete oferite in timpul urmăririi penale, însă acest lucru nu e posibil din cauza gravităţii faptei sale. Deşi pedepsele diferă, cei 8 sunt toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, prejudiciul total ridicându-se la aproape 1.5 milioane de dolare statului şu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal implicate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult