Acasa Sport-AutoSport Dosarul transferurilor: Greii din fotbal au fost achitaţi

Dosarul transferurilor: Greii din fotbal au fost achitaţi

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa în dosarul transferurilor după multe amânări, decizia fiind favorabilă celor 8 inculpaţi care au fost declaraţi nevinovaţi.

Toţi cei opt oameni de fotabal trimişi în judecată în data de 2 octombrie 2008 de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au fost achitaţi la termenul din 3 aprilie 2012. În “Dosarul Transferurilor” cei 8, patronul Rapidului, George Copos, fostul director executiv al Otelului Galaţi, Mihai Stoica, liderul clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, fostul angajat al firmei „Becali sport”, Gheorghe Popescu, impresarii Ioan şi Victor Becali, fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo, Gigi Neţoiu şi actualul director executiv al clubului din Ştefan cel Mare, Cristian Borcea, au fost acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, prejudiciul total ridicându-se la aproape 1.5 milioane de dolare statului şu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal implicate. În urma verdictului de marţi, cei opt oameni de fotbal au fost declaraţi nevinovaţi de Tribunalul Bucureşti în toate aceste capete de acuzare, cu toate acestea decizia nu este finală, iar procurorii DNA vor face cel mai probabil apel.

Tot astăzi ar fi trebuit să fie oferită sentinţa în “dosarul valiza” în care, finanţatorul Stelei, Gheorghe Becali este acuzat de dare de mită, însă pronunţarea deciziei a fost amânată după sărbătorile pascale, pe 17 aprilie. Procesul „Valiza” a început pe 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, însă pe 6 octombrie 2009 magistraţii clujeni au admis cererea de declinare a competenţei către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obţinut-o pe parcurs.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS