Acasa Sport-AutoSport Echipajul feminin de bob al României merge la JO de la Soci

Echipajul feminin de bob al României merge la JO de la Soci

scris de C.S.
2 afisari

Echipajul de dublu feminin la bob al României, compus din Maria Adela Constantin şi Andreea Grecu, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Soci. Ţara noastră va fi reprezentată, astfel, de 24 de sportivi şi nu de 22, aşa cum se credea iniţial.

Echipa feminină de bob a României merge la Olimpiada de la Soci.

Bobul feminin românesc confirmă rezultatele din ultimii ani. Federaţia internaţională ne-a anunţat că Maria Constantin şi Andreea Grecu s-au calificat la Soci prin relocare. Pentru noi este o veste excepţională pe care de altfel o aşteptam. Ne bucurăm de asemenea că România are în premieră la o ediţie a Jocurilor Olimpice doi piloţi calificaţi, este vorba despre Nicolae Istrate la dublu şi Andreas Neagu la echipajul de patru”, a declarat Sorina Ţicu, antrenor federal în cadrul FR de Bob şi Sanie.

De altfel, România a obţinut la bob prima şi singura medalie din istoria participărilor sale la Jocurile Olimpice de iarnă. În ediţia organizată la Grenoble în 1968, echipajul de dublu masculin la bob al României, format din Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe, a cucerit medalia de bronz.

Maria Constantin şi Andreea Grecu se alătură astfel celorlalţi 22 de sportivi deja calificaţi la Jocurile Olimpice de la Soci.

La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, Vancouver 2010, România a fost reprezentată de 28 de sportivi.

Echipa olimpică a României va fi însoţită de medicii Delia Iacob, Tatiana Arişanu şi Dan Florin Tănase, coordonator al personalului medical.

Plecarea delegaţiei României spre Soci este programată pentru 2 februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult