Acasa Sport-AutoSport Eduard Novak cere demisia șefului Federației de Schi

Eduard Novak cere demisia șefului Federației de Schi

scris de Misu Andrei
257 Afisari

Ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a solicitat preşedintelui Federaţiei Române de Schi şi Biatlon să-şi asume răspunderea inclusiv prin demisie, după ce instituție pe care o conduce a refuzat locul suplimentar la schi alpin pentru fete primit de România pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022).

Foto: Facebook/ Guvernul României

Ania Monica Caill, sportivă născută în Franţa care reprezintă România și schioarea cel mai bine clasată în ierarhiile mondiale, a anunțat pe 18 ianuarie că Federația Română de Schi Biatlon a ales să trimită la Beijing o sportivă aflată pe locul 1.700 în clasamentul mondial, deși ea era mult mai bine clasată (locul 197) și că nu este pe listă pentru Olimpiadă de la Beijing. Ulterior, pe 25 ianuarie, Ania Caill a anunțat că României i-a fost oferit un loc suplimentar la schi alpin pentru fete la Jocurile Olimpice de la Beijing, datorită poziției ei în clasamentul mondial, însă federația română a decis să nu trimită niciun sportiv în plus, renunțând la acel loc.

Eduard Novak a cerut Federaţiei Române de Schi şi Biatlon şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, ca, în cazul în care mai este posibil, să facă toate demersurile ca un sportiv să ocupe locul pus la dispoziţie României, scrie Agerpres.

„În acest moment, ca reprezentant al Ministerului Sportului, deci al statului, care a investit atâţia bani în acest sport, consider că este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat şi că preşedintele Federaţiei Române de Schi şi Biatlon (Dan Gheorghe Mihoc, n. red.) trebuie să-şi asume răspunderea, inclusiv prin renunţarea la această funcţie, pentru că nu mi se pare că a înţeles care este rolul său. Dacă în acest moment mai există posibilitatea ca o a doua sportivă să ne reprezinte la Beijing la schi alpin, toată lumea, începând de la federaţie şi continuând cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, trebuie să facă toate demersurile pentru ca ea să fie inclusă în lot şi trimisă acolo şi mă aştept ca acest mesaj să fie corect înţeles”, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult