Acasa Sport-AutoSport EHF: România – candidată la organizarea CE de handbal din 2012

EHF: România – candidată la organizarea CE de handbal din 2012

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Candidatura României la organizarea Campionatului European(CE) de handbal feminin din 2012 a fost confirmată, miercuri, 6 iunie, de Federaţia Europeană de Handbal (EHF).

Romania ar putea organiza CE de handbal feminin din 2012

După ce Olanda, gazda desemnată iniţial pentru CE 2012 a anunţat că nu poate face faţă organizării turneului din punct de vedere financiar, EHF a prezentat miercuri cele 11 candidaturi pentru organizarea turneului din 2012, după ce România nu s-a regăsit pe prima lista a candidatelor prezentată marţi. Astfel, pentru organizarea turneului care se va desfăşura în perioada 4-16 decembrie 2012, România va trebuie să câştige lupta cu celelalte 10 candidate:  Croaţia, Danemarca, Macedonia, Islanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia şi Suedia.

Conform unei declaraţii a secretarului general al EHF, Michael Wiederer, prezentate de Mediafax, noua gazdă a campionatelor europene va fi anunţată în următoarele două săptămâni. Aceasta nu ar fi pentru prima dată când România ar fi gazda unor CE de handbal feminin, precedenta fiind în 2000, când Ungaria a câştigat competiţia desfăşurată în ţara noastră, în faţa Ucrainei, România pierzând lupta pentru medalile de bronz în faţa Rusiei. România s-a calificat la CE de handbal feminin din 2012, după ce a terminat pe primul loc grupa preliminară, în faţa Serbiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult