Acasa Sport-AutoSport EURO 2012. Albania – Romania, scor 1 – 1

EURO 2012. Albania – Romania, scor 1 – 1

scris de Șt. C
33 afisari

Albania şi România au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), marţi seara, la Tirana, pe stadionul ‘Qemal Stafa’, în ultimul meci din Grupa D a preliminariilor EURO 2012 la fotbal (24), România egalând spre final, prin Srgian Luchin (77), la prima sa reuşită pentru naţională.
Cu Silviu Lung titular în premieră, dar şi cu Luchin, Cociş, Nicoliţă şi Latovlevici, România a controlat debutul partidei de la Tirana şi a ratat o primă ocazie în min. 6, când şutul lui Nicoliţă a trecut razant cu vinclul. Latovlevici a avut şi el o bună situaţie de gol (9), după un un-doi cu Mutu, dar defensiva albaneză a acordat corner.
Prima şansă a gazdelor a venit în min. 9, când Lila a tras pe lângă ţintă, după o minge aşezată de Bogdani.

Albania a reuşit să deschidă scorul în min. 24, când Salihi, care nu este un atacant de gabarit, a reluat cu capul în plasă la cornerul executat de dinamovistul Elis Bakaj. Echipa gazdă a avut alte câteva situaţii mari de gol, prin Roshi (25), al cărui şut a trecut prin faţa porţii, şi acelaşi Salihi (32), care a reluat din doar 3 metri pe lângă poartă.  România nu a găsit soluţiile pentru a penetra defensiva albaneză, singura ocazie până la pauză fiind irosită în minutul 37, când Mutu a tras destul de bine, dar portarul a respins, iar Marica a fost surprins în poziţie de ofsaid.

În debutul părţii secunde, tricolorii l-au pierdut pe Marica, care s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Stancu.
Prima ocazie a reprizei secunde a aparţinut echipei noastre, dar Stancu nu a ajuns la centrarea bună a lui Mutu (53). După ce Lung a respins o centrare a lui Roshi (59), Mutu a avut o nouă situaţie periculoasă, dar mingea trimisă din lovitură liberă a ocolit poarta (60). Mutu a fost aproape de gol şi în min. 64, după o minge aşezată de Torje, dar şutul din voleu a trecut pe lângă poartă. Stancu a ratat o situaţie uriaşă în min. 67, după ce a fost lansat în adâncime de Mutu. Ocaziile la poarta gazdelor au continuat să curgă, iar Luchin a fost şi el aproape de gol (72). În cele din urmă Luchin a reuşit să egaleze, din apropiere (77), după un corner.

Meciul a fost întrerupt câteva zeci de secunde la scurt timp după golul tricolorilor, din cauza faptului că suporterii albanezi au aruncat cu torţe în teren.
Mutu a avut şansa de a aduce victoria, dar şutul său a trecut puţin pe lângă poartă (90). Januzi a căzut în careu în min. 90+1, în duel cu Tamaş, dar arbitrul nu a acordat penalty-ul cerut de gazde.  Şi meciul tur, de la Piatra Neamţ, s-a terminat 1-1. România a terminat pe locul 3 în urma acestui rezultat, venit după un meci sub aşteptări, dar dominat, totuşi, în cea mai mare parte.

Euro 2012. Romania -  Albania 1-1

Euro 2012. Romania - Albania 1-1

Albania a deschis scorul în prima repriză, prin Hamdi Salihi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult