Acasa Sport-AutoSport Euro 2012, Grupa A: Rusia – Cehia, scor 4-1(video)

Euro 2012, Grupa A: Rusia – Cehia, scor 4-1(video)

scris de Laurentiu Banches
5 afisari
Echipa de fotbal a Rusiei a învins clar Cehia, cu scorul de 4-1 (2-0), vineri seara, la Wroclaw, în grupa A la EURO 2012, competiţie găzduită de Polonia şi Ucraina până pe 1 iulie.
Rusia, favorita grupei, a câştigat clar, meritat, prin golurile marcate de Alan Dzagoev (15, 79), Roman Şirokov (24), Roman Pavliucenko (82), respectiv Vaclav Pilar (52).

Primul sfert de oră al partidei a fost unul de tatonare, dar apoi Rusia a luat jocul pe cont propriu, a ratat prin Kerjakov (14), iar apoi a deschis scorul în min. 15, prin tânărul Alan Dzagoev, care a reluat în plasă mingea trimisă în bară de Kerjakov. Imediat după gol, meciul a fost întrerupt pentru un minut, din cauza unei torţe aruncate pe teren de suporterii ruşi. Drazgoev a ratat şansa dublei în min. 19, când a ratat din poziţie excelentă. Cehia a încercat să reechilibreze disputa, dar Malafeev a fost la post lovitura de cap a lui Rezek (23). Lansat excelent de Arşavin, Şirokov a majorat diferenţa în min. 24, la capătul unui nou atac rapid al formaţiei pregătite de olandezul Advocaat.

Cehia a ieşit la joc şi a avut o încercare timidă la poarta lui Malafeev, prin Kadlec (26). Ruşii au cerut penalty la un duel între Plasil şi Arşavin în careul ceh (27), iar apoi Kerjakov a irosit o şansă foarte bună, din poziţie de finalizare (33). Ultima ocazie din prima repriză a fost semnată de Pilar (45), a cărui lovitură de cap a fost prinsă de Malafeev.

La reluare, Rusia a părut că are în continuare o viteză în plus, în faţa unei echipe cu un Rosicky neinspirat şi cu Baros izolat. Kerjakov (50) a tras pe lângă poartă, după care Cehia a reuşit să reducă din diferenţă, prin Pilar (52), lansat excelent de Plasil. După momente mai bune ale echipei pregătite de Bilek, Rusia a revenit la cârma jocului şi a ratat noi ocazii, prin Şirokov (55), dar mai ales prin Kerjakov (64), în urma pasei geniale a lui Arşavin. Kerjakov a continuat să rateze din toate poziţiile (68, 70), ajungând la şapte şuturi, dar niciunul cadrat.

Rosicky s-a remarcat totuşi în min. 75, când i-a dat emoţii lui Malafeev, portarul lui Zenit fiind nevoit să reţină în doi timpi. Rusia a reuşit în cele din urmă să traneşeze soarta partidei în min. 79, când Dzagoev a fost găsit la marginea careului şi a reuşit ”dubla”. Roman Pavliucenko a ridicat scorul la 4-1 în min. 82, la capătul unei acţiuni personale, după ce l-a ridiculizat pe Hubnik. În următoarele partide din grupă, pe 12 iunie, Rusia va înfrunta Polonia, iar Cehia va da piept cu Grecia.

————

În prima zi a Euro 2012, după încheierea meciului de deschidere, tot în Polonia, dar la Wroclaw, va avea loc partida din Grupa A, dintre Rusia şi Cehia, de la ora 21:45.

Euro 2012: Rusia vs Cehia - Grupa A

Jucătorii naţionalei Rusiei vor juca primul meci la Euro 2012 plini de încredere, după ce în ultima partidă înainte de startul turneului a reuşit să învingă reprezentanta Italia cu un scor de neprezentare, 3-0. Antrenorul Dick Advocaat speră ca acesta să fie un semn că echipa sa poate măcar reedita performanţa de la precedentul campionat european, din Austria şi Elveţia, când Rusia a atins faza semifinalelor, tot cu un olandez pe bancă, Gus Hiddink.

Spre deosebire de adversara din grupa A şi gazda competiţiei, Polonia, care are una dintre cele mai scăzute medii de vârste de la acest turneu final, Rusia se află la polul opus, având numeroşi jucători cu experienţă, dar mai bătrâni. Tehnicianul olandez şi-a motivat alegerea lotului, spunând, potrivit site-ului Uefa, că nu contează vârsta fotbaliştilor, ci cât de bine joacă aceştia.

De cealaltă parte, antrenorul ceh, Michal Bilek se confruntă cu probleme de lot, vedeta Milan Baros, de la Galatasaray, accidentându-se la sosirea în Polonia. Cu toate acestea şi în pofida faptului că Cehia este echipa de la preliminarile Euro 2012 care s-a calificat cu cel mai mic număr de goluri marcate, ocupând locul al doilea într-o grupă cu Spania, tehnicianul ceh e de părere că Grupa A este una foarte echilibrată din care se pot califica oricare dintre cele 4 echipe.

Cehia are amintiri plăcute de la ediţia de campionat european în care a mai întâlnit Rusia. În 1996, la turneul final din Anglia, Cehia, deşi a reuşit să obţină doar un egal 3-3 în faza grupelor în faţa Rusiei, a ajuns atunci până în finala turneului, unde a fost învinsă de Germania. Acea partidă din 1996 a fost de altfel şi ultimul meci oficial disputat între cele două formaţii care se vor întâlni vineri, 8 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult