Acasa Sport-AutoSport Euro 2012, Grupa B: Germania – Portugalia scor 1-0 (video)

Euro 2012, Grupa B: Germania – Portugalia scor 1-0 (video)

scris de Laurentiu Banches
17.701 Afisari

Echipa de fotbal a Germaniei a învins Portugalia cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, la Lvov, în grupa B la EURO 2012, competiţie găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie.

Germania s-a impus în primul său meci din ”grupa morţii” prin golul lui Mario Gomez (72), după un joc tacticizat. Portugalia s-a trezit târziu şi a fost lipsită de şansă. Germania a avut două oportunităţi în primele zece minute de joc, o lovitură de cap a lui Gomez (2), prinsă de portar, şi un şut al lui Podolski (9), reţinut de acelaşi Rui Patricio. ”Nationalmannschaft” a avut o posesie mai bună a mingii, dar cele două echipe nu au riscat prea mult, apărându-se cu atenţie. Ocaziile clare de gol au lipsit până spre finalul reprizei, când Mueller a şutat alături de poartă din poziţie bună. Portugalia a avut cea mai mare ocazie din primul mitan, în min. 45, când, în urma unui corner, Pepe a şutat în bară, iar mingea a căzut apoi pe linia porţii.

Meciul nu a crescut în spectaculozitate nici după pauză şi s-a desfăşurat după aceleaşi canoane. Germania a continuat jocul de posesie, iar cele mai bune situaţii au fost în min. 52, când centrarea lui Ozil l-a depăşit pe Podolski, şi în min. 57, când Gomez a reluat cu capul mult peste poartă. Portugalia a avut o zvâcnire în min. 64, dar Boateng l-a blocat în careu pe RonaldoMario Gomez a reuşit să deschidă scorul în min. 72, cu o lovitură de cap care a trimis mingea la colţul lung, după centrarea lui Khedira. Golul a venit într-un moment în care selecţionerul german se pregătea să-l schimbe pe vârful lui Bayern cu Miroslav Klose. Gomez a fost la câţiva centimetri de ”dublă” (77), dar nu a ajuns la centrarea lui Mueller.

Portugalia a reacţionat şi Ronaldo a trimis un şut cu efect, respins greu de Neuer (82). Şutul lui Coentrao de la marginea careului a fost blocat de Hummels (83), după care centrarea lui Nani a căzut pe vinclul porţii germane (84). Varela a ratat egalarea în min. 88, când a rămas singur cu Neuer, dar a tras în acesta din câţiva metri. Badstuber a salvat golul în min. 90+3, la şutul lui Nani şi meciul s-a încheiat cu succesul Germaniei.

Meciul dintre Germania şi Portugalia, primul „derby” al Euro 2012, va avea loc sâmbătă, 9 iunie, pe stadionul din Livov, începând cu ora 21:45.

Euro 2012: Germaniva vs Portugalia - Grupa B

Poate una dintre cele mai aşteptate partide din prima rundă a turneului final alături de meciurile dintre Spania şi Italia în grupa C şi Franţa şi Anglia în grupa D, confruntarea dintre Portugalia şi Germania, poate fi un indicator al formei la care se află nemţii, care au pierdut un amical în faţa Elveţiei cu 3 la 5, nu cu mult timp înainte de startul Euro 2012 şi au fost depăşiţi în clasamentul FIFA de reprezentantiva statului Uruguay. La conferinţa de presă de înainte de această partidă, conform uefa.com, selecţionerul german Joachim Löw a recunoscut că este foarte nerebdător ca Euro 2012 să înceapă, arătându-se foarte încrezător în formaţia sa şi în modul în care s-au pregătit fotbaliştii „panzerului” pentru acest turneu.

O problemă pentru Joachim Löw va fi alegerea primului 11, acesta având tot lotul apt pentru această primă partidă şi trebuind să decidă dacă va începe partida în atac cu Miroslav Klose, unul din cei mai buni marcatori ai Germaniei de la ultimele turnee finale, care împlineşte în ziua meciului 34 de ani sau cu Mario Gomes, cel care a avut nu mai puţin de 26 de goluri marcate în Bundesliga în acest sezon şi 13 în Champions League pentru Bayern Munchen. De partea cealaltă, Paulo Bento, recunoaşte superioritatea Germanilor, dar ştie că dacă echipa sa se va afla în forma maximă, va putea pune probleme mari nemţilor.

Portugalia nu a mai învins însă Germania într-un meci oficial de la Euro 2000, când victoria acestora cu 3-0, deşi au jucat în mare parte cu rezerve, fiind deja calificaţi, a dus România în sferturile de finale ale acelei competiţii. Cele două formaţii s-au întâlnit şi la Euro 2008, în sferturi, când Germania s-a impus cu scorul de 3-2 prin goluri lui Schweinsteiger Klose şi Ballack, pentru lusitani marcând Nuno Gomes şi Hélder Postiga. Deşi selecţionerul portughez are încredere în posibilităţile echipei sale, Portugalia s-a calificat cu emoţii la acest turneu final din Polonia şi Ucraina, la baraj cu reprezentativa Bosniei, care a obţinut locul al doilea în grupa de calificare a României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS