Acasa Sport-AutoSport Euro 2012, Grupa D: Ucraina – Franţa, scor 0-2 (video)

Euro 2012, Grupa D: Ucraina – Franţa, scor 0-2 (video)

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Echipa de fotbal a Franţei a învins formaţia Ucrainei cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, 15 iunie, pe Donbas Arena din Doneţk, în cadrul Grupei D la EURO 2012.

Partida a început la ora 19:00,  dar a fost întreruptă după cinci minute din cauza ploii torenţiale, cu tunete şi fulgere. Arbitrul olandez Björn Kuipers a considerat că integritatea jucătorilor este pusă în pericol din cauza condiţiilor şi a decis retragerea lor la vestiare şi reluarea meciului la ora 20:00, din momentul întreruperii.

Dacă în primele cinci minute nu s-a întâmplat nimic notabil, imediat după reluarea jocului, Benzema a testat atenţia portarului Piatov (6), dar acesta a fost la post. ”Les Bleus” au dominat jocul în cea mai mare parte a sa, au avut o posesie covârşitoare a mingii şi câteva situaţii mari de gol, prin Menez (29) şi Mexes (39), dar de fiecare dată golul a fost salvat de Piatov. Menez a mai avut o încercare de la distanţă (26), dar mingea s-a dus peste transversală. de partea cealaltă, Iarmolenko a tras pe lângă poartă (24), iar Lloris a intervenit bine la şutul al lui Şevcenko din unghi (34).

În partea secundă, Piatov a salvat din nou situaţia la şutul aceluiaşi incisiv Menez (48), dar şi Şevcenko a avut o oportunitate bună, un minut mai târziu, când a tras razant cu vinclul. Franţa a tranşat disputat în decurs de numai câteva minute: Menez a deschis scorul în min. 53, cu un şut din careu, după ce l-a driblat pe Selin, iar Cabaye a majorat avantajul (56), după o pasă excelentă a lui Benzema.

Ucraina a căutat să revină în joc, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol. Ribery a fost periculos din lovitură liberă (72), dar mingea expediată de starul lui Bayern Munchen s-a dus puţin peste poartă. Nasri a fost şi el aproape de gol din lovitură liberă, dar şutul său a fost respins de Piatov (87).


Ukraine vs France 0-2 All goals & Highlights… de kofiswag

….

Ucraina va încerca să obţină prima victorie din istorie în faţa reprezentativei Franţei în partida din grupa D, de la Euro 2012, care se disputa vineri, 15 iunie, la Doneţk, de la ora 19.

Euro 2012: Ucraina vs Franta - Grupa D

După egalul din partida cu rivala istorică, Anglia, Franţa va încerca să reediteze rezultatul din ultimul meci disputat de cele formaţii, tot la Doneţk, în 2011, când reprezentativa “cocoşului galic” a învins Ucraina cu 4-1 într-o partidă amicală. De altfel, statistica nu este deloc de partea ucrainienilor, care în 16 confruntări cu Franţa, au pierdut de 13 ori şi au reuşit doar 3 egaluri.

Ucraina a început însă Euro 2012 cu dreptul, câştigând o partidă de calitate cu Suedia, scor 2-1, prin golurile veteranului Andriy Shevchenko. Înainte de meciul cu Franţa, selecţionerul ucrainean, Oleh Blokhin, a declarat glumind, pentru uefa.com, întrebat fiind ce aduce în plus Shevchenko pentru echipa vecinilor noştri, că acesta aduce “cafeaua şi ceaiul”.

De asemenea, tehnicianul a afişat o atitudine rezervată deşi echipa sa conduce în momentul de faţa grupa D, spunând că “Anglia şi Franţa sunt lideri ai fotbalului mondial”, iar “Franţa are câţiva din cei mai mari jucători din Europa”. De partea cealaltă, antrenorul francez, Laurent Blanc a anunţat că vrea ca jucătorii lui să intre mai concentraţi pe teren şi să nu repete evoluţia din primele 25 de minute din meciul cu Anglia. Referitor la “jucătorii mari” despre care a vorbit Blokhin, Blanc a anunţat că aceştia trebuie să dovedească la acest turneu că sunt într-adevăr “mari”, căci jucătorii importanţi mereu îşi asumă responsabilităţi la asemenea competiţii şi impresionează în situaţii sub presiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult