Acasa Sport-AutoSport Euro 2012, grupa D: Ucraina – Suedia, scor 2-1 (video)

Euro 2012, grupa D: Ucraina – Suedia, scor 2-1 (video)

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Gazdele Euro 2012 din Ucraina au învins Suedia cu scorul de 2-1 (0-0), luni seara, pe Stadionul Olimpic din Kiev şi conduc grupa D, în care Franţa şi Anglia au remizat.

Suedia a deschis scorul prin Zlatan Ibrahimovic (52), dar Ucraina a reuşit să întoarcă rezultatul în doar zece minute, prin ”dubla” veteranului Andriy Shevcenko (55, 62). Ucraina a obţinut astfel victoria la meciul său de debut la Euro, spre deosebire de cealaltă organizatoare a ediţiei din acest an, Polonia, care a remizat cu Grecia (1-1).

Shevcenko a ratat prima oportunitate pentru Ucraina în min. 23, când mingea expediată din unghi a trecut prin faţa porţii. Rosenberg l-a testat pe Piatov (31), care a prins balonul. Ucraina a avut momente mai bune în continuare, dar Isaksson a fost la post la lutul lui Voronin (35), Konoplianka a tras pe lângă poartă (37), după care, la cea mai bună fază de atac, Shevcenko a fost blocat în momentul şutului de Mellberg, iar apoi Granqvist a respins şutul lui Iarmolenko (38).

Suedia a fost foarte aproape de gol în min. 39, când Ibrahimovic a reluat mingea cu capul, iar balonul a şters bara. Ultima situaţie notabilă a primei reprize a fost semnată de Konoplianka, dar voleu său la centrarea lui Gusev a trecut peste transversală (42).

La reluare, prima ocazie a aparţinut oaspeţilor, în min. 49, când Selin a blocat şutul lui Rosenberg. Peste doar trei minute, scandinavii au reuşit să deschidă scorul prin Zlatan Ibrahimovic (52), care a reluat din 6 metri mingea pasată de Kim Källström, la o fază la care gazdele erau în 10 oameni, Selin accidentat şi căzut la pământ.

Doar trei minute a avut Suedia avantaj pe tabelă, pentru că Shevcenko a egalat în min. 55, cu o lovitură de cap din marginea careului mic, la centrarea lui Iarmolenko. Acelaşi Andriy Shevcenko a adus echipa gazdă în avantaj în min. 62, când a reluat excelent cu capul la colţul scurt, de lângă Ibrahimovic, la cornerul lui Konoplianka. Nordicii s-au zbătut în căutarea egalării, dar nu au reuşit decât două ratări uriaşe, în min. 90, prin Elmander, singur cu Piatov, şi în min. 90+3, prin fundaşul Mellberg, transformat în vârf pe finalul partidei.

Co-organizatorii Euro 2012, Ucraina, intra luni, 11 iunie, în competiţie cu o partidă în faţa Suediei, care va avea loc la Kiev, pe stadionul Olimpic, de la ora 21:45.

Euro 2012: Ucraina vs Suedia - Grupa D

După ce Polonia nu a reuşit decât un rezultat de egalitate în primul meci de la Euro 2012, 1-1 cu Grecia, Ucraina vrea să aducă prima victorie pentru gazde la acest turneu final în faţa reprezentantei Suediei. Acesta va fi primul meci oficial dintre cele două echipe, care au jucat însă 3 meciuri amicale până în prezent, împărţindu-şi victorile şi terminând o partidă la egalitate.

În ultima partidă dintre cele două formaţii disputate pe 10 august în 2011, Suedia s-a impsu cu scorul de 1-0 printr-un gol marcat în prelungirile meciului de Tobias Hysen. Înainte de această partidă antrenorul ucrainean Oleg Blokhin a anunţat potrivit uefa.com că “suntem ca un cal bun care aşteaptă semnalul de start”,  acesta susţinând că echipa sa trebuie să tempereze acest entuziasm şi să trateze foarte concentraţi meciul considerat cel mai uşor pentru ucrainieni din grupa D, de la Euro 2012, cel în faţa Suediei.

Tehnicianul suedez, Erik Hamren, spre deosebire de mulţi jucătorii săi din primul 11 cu experienţă în turneele finale ale campionatului european se află pentru prima dată în această postură, însă a mărturisit că nu are probleme să doarmă înaintea meciurilor, recunoscând însă că visează foarte mult, mai ales la câştigarea trofeului Euro 2012. În ultimele 2 meciuri jucate înainte de acest turneu final, suedezii au obţinut 2 victorii, 2-1 cu Serbia şi 3-2 cu reprezentativa Islandei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult