Acasa Sport-AutoSport Euro 2012, Polonia – Rusia: Lupte de stradă – peste 100 de huligani reţinuţi

Euro 2012, Polonia – Rusia: Lupte de stradă – peste 100 de huligani reţinuţi

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Poliţia poloneză a anunţat că a reţinut peste 100 de huligani pentru tulburarea ordinii publice înainte şi în timpul meciul de risc maxim Polonia – Rusia, terminat 1-1, de la Euro 2012.

Batai intre huligani la Polonia - Rusia de la Euro 2012 (Foto:smh.com.au)

Având în vedere istoria celor două naţiuni şi numărul mare de fani ruşi sosiţi în Polonia (peste 6000 prezenţi la meci), o confruntare între cele două grupări de suporteri era anunţată, dar deşi se aşteptau ca huliganii celor două echipe urmează să se ciocnească, poliţiştii polonezi nu au reuşit să evite incidentele. Astfel, peste 100 de huligani au fost reţinuţi la Varşovia pentru tulburarea ordinii publice înainte de meciul Polonia – Rusia, scor 1-1, de la Euro-2012, a anunţat poliţia poloneză, potrivt unui ziar de la la Associated Press.

În urma acestor ciocniri, mai multe persoane au fost văzute întinse la pământ, cu răni şi sângerări, unele dintre acestea afându-se în stare gravă. Conform Agerpres, reţinerile au continuat în cursul meciului în zonele pentru fani instalate în centrul Varşoviei. Totodată, în timpu partidei, suporterii ruşi de pe stadion au reuşit să întărâte fanii polonezi afisând un drapel roşu şi negru al extremei drepte (emblema lui Hitler în timpul tinereţii), astfel că la finalul partidei aceştia au fost escortaţi în afara stadionului la 20 de minute după plecarea fanilor polonezi, de un dispozitiv impresionant de securitate.

Cât despre partidă, aceasta s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după ce noul star al naţionalei Rusiei, Dzagoev a deschis scorul printr-o lovitură de cap în minutul 37, marcând al treilea gol al său la turneul final în doar 2 partide, iar căpitanul polonez Blaszczykowski a reuşit egalarea în minutul 57, printr-un şut puternic, care l-a lăsat fără replică pe portarul rus. În Grupa A, după 2 meciuri, toate cele 4 formaţii încă mai au şanse de calificare în sferturi, favorită fiind Rusia care are 4 puncte, fiind urmată de Cehia cu 3, Polonia cu 2 puncte şi Grecia cu un singur punct.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult