Acasa Sport-AutoSport Euro 2012: Semifinala Portugalia – Spania, fără banderole negre

Euro 2012: Semifinala Portugalia – Spania, fără banderole negre

scris de Laurentiu Banches
1.402 Afisari

UEFA a interzis jucătorilor spanioli să poarte banderole negre şi să ţină un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist iberic de la Liverpool, Miki Roque, decedat pe 24 iunie.

Euro 2012: Spania nu a primit permisiunea UEFA de a-l comemora pe Miki Roque in semifinala cu Portugalia (foto:laacib.net)

Forul UEFA de la Nyon, care săptămâna trecută a fost de acord să se ţină un minut de reculegere înaintea meciului dintre Franţa şi Suedia, în memoria comentatorului francez de fotbal Thierry Roland, a interzis orice fel de formă de comemorare a decesului fostului jucător de fotbal Miki Rogue, la semifinala dintre Portugalia şi Spania. Potrivit Agerpres, UEFA nu a acceptat ca jucătorii echipei Spaniei să poarte banderole negre şi nici să fie ţinut un moment de reculegere în memoria lui Roque la meciul din 27 iunie de la Doneţk.

Această decizie a UEFA a produs valuri de nemuţumire în Spania şi având în vedere comemorarea de la meciul dintre Franţa şi Suedia. Spaniolul Miki Roque a decedat la doar 23 de ani, pe 24 iunie, răpus de cancerul cu care a fost diagnostificat în 2011 şi care l-a forţat să se retragă din fotbal. Fundaşul a evoluat între 2005 şi 2009 la Liverpool, dar a jucat o singură dată la echipa de seniori, în decembrie 2006, cu Galatasaray în Liga Campionilor, fiind transferat în cele din urmă în Spania, la Betis Sevilla.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS