Acasa Sport-AutoSport Euro 2016. Germania – Italia, scor 6-5 (video)

Euro 2016. Germania – Italia, scor 6-5 (video)

scris de Z.V.
964 Afisari

Germania s-a calificat în semifinalele EURO 2016, după ce a învins Italia cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare, sâmbătă seara, la Bordeaux. Cele două echipe au fost la egalitate, 1-1 (0-0, 1-1), la finalul prelungirilor.

Campioanei mondiale i-a surâs șansa într-un final dramatic în fața Italiei, vicecampioana europeană, pe care nu o învinsese niciodată în opt meciuri precedente la turnee finale (patru victorii pentru azzurri și patru egaluri).

Mesut Ozil (65) a deschis scorul pentru Germania, iar Leonardo Bonucci (78 — penalty) a restabilit egalitatea, pentru ca la loviturile de departajare Jonas Hector să transforme șutul decisiv, după ce Neuer a apărat șutul lui Darmian.

Cele două echipe nu au riscat aproape deloc în prima parte a meciului și astfel ocaziile de gol au întârziat să apară. Primul șut pe poartă a fost tras de Florenzi (15), dar fără probleme pentru Neuer.

Abia în minutul 41 s-a consemnat prima ocazie mai clară, când Mario Gomez a reluat cu capul peste poartă, la centrarea lui Kimmich.

Germania a ratat apoi o situație bună de gol, prin Muller (42), care a reluat slab din 11 metri, iar Buffon, la selecția 160, a prins fără probleme.

Italia a replicat imediat cu o ocazie mare, Giaccherini (43) scăpând la limita ofsaidului, însă Pelle nu a ajuns la centrarea sa în fața porții, iar șutul lui Sturaro a fost deviat în corner.

La reluare, Florenzi a salvat golul la șutul lui Muller, din marginea careului (54), iar apoi Boateng a tras peste de la distanță.

Nationalmannschaft a deschis scorul în minutul 65, când Gomez l-a găsit excelent cu o pasă pe Hector, acesta a pasat înapoi, mingea a fost deviată de Bonucci și i-a venit perfect lui Mesut Ozil, care a trimis în plasă.

Buffon s-a remarcat în mod deosebit la o minge trimisă cu călcâiul de Mario Gomez (68), salvând un nou gol.

Italia și-a revenit destul de greu din șoc, prima sa oportunitate consemnându-se în minutul 74, când Pelle a tras pe lângă poartă. Squadra Azzurra a reușit egalarea în minutul 78, prin Leonardo Bonucci, dintr-un penalty făcut cadou de Boateng, care a comis henț în propriul careu.

Până la finalul celor 90 de minute a mai fost o singură ocazie bună, un șut al lui De Sciglio, care s-a dus puțin alături de poarta lui Neuer (89).

În prelungiri, cele două echipe s-au blocat reciproc, o situație notabilă venind abia în minutul 101, când Chiellini a blocat șutul lui Muller. Draxler a creat pericol la poarta lui Buffon, cu un șut pe spate (106). Insigne și-a făcut simțită prezența pe teren, cu un șut din unghi, reținut de Neuer (113).

Ozil (119) a încercat să-l surprindă pe Buffon cu un șut din marginea careului, dar fără succes, la ultima oportunitate a meciului.

La loviturile de departajare, Germania a transformat prin Kroos, Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng și Hector, ratând tocmai vedetele Muller, Ozil și Schweinsteiger. Pentru Italia au înscris Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo și De Sciglio, iar Zaza, Pelle, Bonucci și Darmian au ratat.

Până la acest meci, Buffon nu primise gol în ultimele sale patru meciuri, iar Neuer în ultimele cinci, ei încasând la Bordeaux primele goluri la EURO 2016.

Meciul a fost unul destul de puțin spectaculos și a semănat cu o ciocnire între doi titani ai fotbalului, care s-au anihilat reciproc în cea mai mare parte a timpului. Până și din punct de vedere tactic cele două echipe au fost similare, Loew optând și el pentru un sistem 3-5-2, pentru a contracara așezarea lui Conte.

Diferența a fost făcută din punctul cu var, unde nemții au fost un pic mai inspirați, dar în ultimă instanță șansa a făcut ca Buffon să nu poată opri șutul lui Hector la lovitura decisivă.

În semifinală, Germania, care va fi lipsită de un stâlp al apărării, Hummels, va înfrunta învingătoarea dintre Franța, echipa gazdă, și surpriza Islanda. Cealaltă semifinală va opune o altă surpriză a turneului final, Țara Galilor, și Portugalia.

Euro 2016. Germania – Italia. Anunțat titular în echipa Germaniei, Toni Kroos poate fi omul decisiv în partida cu Italia. Mijlocașul a reușit nu mai puțin de 415 pase corecte la acest turneu final, cele mai multe ale unui fotbalist de la Euro. De exemplu, în echipa sa, următorul la acest capitol este Boateng, cu 265 de pase.

Euro 2016. Germania – Italia. Anunțat titular în echipa Germaniei, Toni Kroos poate fi omul decisiv în partida cu Italia. Mijlocașul a reușit nu mai puțin de 415 pase corecte la acest turneu final, cele mai multe ale unui fotbalist de la Euro. De exemplu, în echipa sa, următorul la acest capitol este Boateng, cu 265 de pase.germania italia

Euro 2016. Germania – Italia. Al treilea sfert de finală de la Euro 2016, de la Bordeaux, propune în această seară, de la ora 22.00, un duel de gală. Campioana mondială, Germania, luptă pentru un loc în careul de aşi cu vicecampioana ultimului European, Italia.

Euro 2016. Germania – Italia. Germania nu a primit gol la Euro 2016, însă nu a câştigat niciuna din cele opt confruntări cu Italia la turnee finale. Printre ele se numără o finală şi două semifinale de Cupă Mondială, precum şi semifinala Euro 2012.

Euro 2016. Germania – Italia. Una dintre revelaţiile competiţiei din Franţa, Italia a surprins încă de la debut, când a învins cu 2-0 Belgia. În optimi, „squadra azzurra” a trecut cu 2-0 de campioana europeană en titre, Spania, o revanşă după finala de acum patru ani.

Euro 2016. Germania – Italia. Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, va avea întreg lotul la dispoziţie, după ce i-a recuperat pe fundaşul Jonas Hector şi pe căpitanul Bastian Schweinsteiger.

Euro 2016. Germania – Italia. Antonio Conte nu se va baza pe Thiago Motta, suspendat, iar Daniele De Rossi, accidentat la coapsă, şi Antonio Candreva sunt incerţi.

Euro 2016. Germania – Italia. Italia este în avantaj la meciurile directe, cu 15 victorii, faţă de opt ale germanilor, şi zece egaluri. Golaverajul este şi el favorabil peninsularilor, 49-40.

Euro 2016. Germania – Italia. Germania a câştigat ultimul duel, amicalul din 30 martie, de la Munchen, scor 4-1. A fost primul succes în faţa Italiei de la amicalul câştigat în iunie 1995, la Zurich, scor 2-0.

Euro 2016. Germania – Italia. Italia este una dintre cele patru echipe neînvinse în preliminariile Euro 2016, alături de Anglia, Austria şi România.

Euro 2016. Germania – Italia. Meciul va fi arbitrat de ungurul Viktor Kassai, care a condus la Europeanul din Franţa şi meciul de deschidere, Franţa – România, dar şi finala Ligii Campionilor din 2011, dintre Barcelona şi Manchester United.

Kassai a mai condus un meci al Italiei de la Euro, cel câştigat împotriva Suediei în grupă (1-0).

Euro 2016. Germania – Italia. Echipele probabile:

Germania: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Hector – Kroos, Khedira – T. Muller, Ozil, Draxler – Gomez.

Selecţioner: Joachim Low.

Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pelle, Eder.

Selecţioner: Antonio Conte.

Arbitri: Viktor Kassai – Gyorgy Ring, Vencel Toth (toţi din Ungaria).

Euro 2016. Meciul dintre Germania si Italia poate fi urmarit video live stream aici sau aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS