Acasa Sport-AutoSport Euro 2020 – Campionatul European de Fotbal 2020, la București

Euro 2020 – Campionatul European de Fotbal 2020, la București

scris de A.B.
68 afisari

UEFA a desemnat Bucureștiul drept gazdă a patru dintre meciurile Campionatului European de Fotbal din 2020, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală. Acestea se vor disputa pe Arena Națională.

arena

Campionatul European de Fotbal 2020, la București

România are, însă, de remediat și câteva aspecte evidențiate de UEFA. Arena Naţională nu întruneşte în totalitate condiţiile forului european. Printre acestea se numără locurile de parcare insuficiente și numărul minim de loje permis de UEFA, mult sub standardele oficiale. Un alt punct sensibil se referă la cerinţele UEFA privind ospitalitatea şi mass-media, de asemenea, neîndeplinite în prezent de Arena Națională.

Și locurile de cazare din Capitală sunt subiect de dispută. Numărul acestora este la limită, iar cele de categorie inferioară acoperă doar parţial cerinţele UEFA. Forul european laudă însă prețurile competitive, iar autoritatea naţională de turism a promis că tarifele nu vor creşte cu ocazia turneului.

Lista completă a orașelor cu statut de gazdă la Euro 2020

– Finala şi semifinalele – Londra (Anglia);

– Un meci din sferturile de finală şi trei din faza grupelor – Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia);

– Un meci din optimile de finală şi trei din faza grupelor – Copenhaga (Danemarca), Bucureşti (România), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scoţia).

Cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se vor califica direct la Euro-2020. Echipele vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii.

Alte patru selecţionate se vor califica în funcție de rezultatele din Liga Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna anului 2018.

Două dintre partidele echipei naționale din faza grupelor se vor disputa la Bucureşti. Totul cu condiția ca tricolorii să se califice la Campionatul European de Fotbal 2020.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult