Acasa Sport-AutoSport EURO 2020 | Peste 60.000 de fani la finala de pe Wembley

EURO 2020 | Peste 60.000 de fani la finala de pe Wembley

scris de Misu Andrei
65 afisari

Peste 60.000 de spectatori vor avea voie în tribunele stadionului Wembley pentru meciurile din semifinale şi finală, la EURO 2020, în locul celor 40.000 planificaţi iniţial, a anunţat marţi guvernul britanic.

”Peste 60.000 de fani vor putea participa acum la semifinale şi la finala EURO de pe stadionul Wembley”, a anunţat guvernul într-un comunicat, după zile de incertitudine, în timp ce UEFA a cerut Londrei să relaxeze restricţiile de trafic legate de COVID-19 pentru 2.500 de persoane considerate VIP, ce sunt aşteptate la finala din 11 iulie.

”Va fi cea mai mare mulţime adunată la un eveniment sportiv de peste 15 luni în Marea Britanie”, a indicat guvernul britanic în declaraţia sa.

”Sunt recunoscător prim-ministrului şi guvernului Marii Britanii pentru munca depusă în realizarea acestui acord pentru ca finalul acestui turneu EURO să fie un mare succes pe Wembley”, a spus preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

EURO 2020 | Finala rămâne programată pe Wembley. Record de cazuri de coronavirus în Marea Britanie

UEFA nu intenţionează să retragă stadionului Wembley calitatea de gazdă a semifinalelor şi finalei EURO 2020 la fotbal, după ce premierul italian Mario Draghi a solicitat ca finala să fie mutată din Marea Britanie ca urmarea creşterii numărului de infectări cu COVID-19.

Regatul Unit a înregistrat un număr record de 10.633 de noi cazuri de coronavirus şi cinci decese în cursul zilei de luni, ajungând la un total de 4,63 milioane de cazuri confirmate şi 127.976 de decese în total, conform unui bilanţ al Reuters.

UEFA anunţase vineri că are un plan de urgenţă pentru mutarea finalei de pe Wembley, în cazul în care Marea Britanie nu va fi de acord să facă o excepţie de la regulile privind carantina pentru fanii veniţi din străinătate.

„UEFA, Federaţia engleză de fotbal şi autorităţile din Anglia lucrează împreună cu succes pentru găzduirea semifinalelor şi finalei EURO 2020 pe Wembley şi nu există planuri pentru schimbarea locului de disputare a acestor jocuri”, a precizat un purtător de cuvânt al UEFA într-un comunicat difuzat marţi.

Celebra arenă londoneză urmează să găzduiască semifinalele Campionatului European de fotbal pe 6 şi 7 iulie, iar apoi finala competiţiei, pe 11 iulie.

Premierul italian Mario Draghi a declarat luni că este în favoarea găzduirii finalei la Roma, mai degrabă decât într-o ţară în care „numărul infectărilor creşte rapid”.

Ziarul The Times a anunţat vineri că Budapesta era locul alternativ avut în vedere pentru găzduirea semifinalelor şi finalei EURO 2020 în cazul în care Wembley nu ar fi fost în măsură să accepte suporteri străini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult