Acasa Sport-AutoSport EURO 2024: 50 de italieni înarmaţi cu cocktailuri Molotov și cuțite, arestaţi înainte de a-i ataca pe fanii albanezi

EURO 2024: 50 de italieni înarmaţi cu cocktailuri Molotov și cuțite, arestaţi înainte de a-i ataca pe fanii albanezi

scris de D.P.
163 Afisari

Aproximativ cincizeci de suporteri italieni au fost aduşi duminică în faţa justiţie, după ce au fost arestaţi înaintea meciului cu Albania, de la EURO 2024, exact când se pregăteau să atace un grup de suporteri rivali cu cuţite şi un cocktail Molotov.

Poliţia germană, sesizată de DIGOS, divizia pentru operaţiuni speciale a poliţiei italiene, infiltrată în Germania, a arestat un grup de aproximativ 50 de de fani care, cu feţele acoperite, intenţionau să-i atace pe albanezi, potrivit presei germane şi italiene.

Huliganii reţinuţi, care au fost aduşi în faţa justiţiei, aveau asupra lor cuţite, obiecte ascuţite şi dispozitive explozive artizanale, pe care au urmau să le folosească pentru a-i ataca pe albanezi, precizează sursele citate.

Acest incident reprezintă o pată pentru o rivalitate între fani care a fost amicală pe tot parcursul zilei de sâmbătă, când naţionalele celor două ţări s-au înfruntat în Grupa B de la EURO 2024.

Nu a existat o singură confruntare între suporterii care cunosc bine toţi jucătorii, în condiţiile în care mulţi componenţi ai lotului Albaniei evoluează în Serie A.

Albania a deschis scorul la Dortmund în faţa Italiei cu cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, marcat în secunda 23 de Nedim Bajrami.

Squadra Azzurra a întors rezultatul graţie reuşitelor lui Alessandro Bastoni (11) şi Nicolo Barella (16).

Următoarele meciuri din Grupa B a competiţiei, Croaţia – Albania şi Spania – Italia, se vor disputa pe 19 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult