Acasa Sport-AutoSport Europa League. Alkmaar – Astra Giurgiu, scor 2-0 (video)

Europa League. Alkmaar – Astra Giurgiu, scor 2-0 (video)

scris de Z.V.
21 afisari

Astra Giurgiu a ratat accesul în grupele Ligii Europa, după ce a fost învinsă în Olanda cu 2-0, de AZ Alkmaar, prin golurile marcate de Van der Linden (’80), direct din lovitură liberă, ajutat și de o gafă a excelentului, până atunci, Silviu Lung jr, și Mühren (’85).
În tur, Astra s-a impus, la Giurgiu, cu 3-2.
Portarul Silviu Lung jr. a fost cel mai bun jucător al Astrei, formație care a atacat doar sporadic și fără inspirație, în fața unei echipe care a atacat în continuu.
Liderul Ligii I, care se impusese în prima partidă cu scorul de 3-2, a cedat pe final, în urma golurilor marcate de Jop van der Linden (80) și Robert Mühren (84).

AZ a dominat meciul de la un capăt la altul și și-a creat numeroase ocazii de gol, însă Silviu Lung jr a avut o evoluție magistrală, umbrită de eroarea din minutul 80, când mingea trimisă de fundașul Jop van der Linden (80), din lovitură liberă, s-a dus printre mâinile goalkeeper-ului.

După un început de tatonare, AZ a preluat controlul jocului și prima situație periculoasă a apărut în minutul 17, când Oros a respins in extremis din fața porții. Lung a ieșit la rampă și a respins șutul la colțul scurt al lui Henriksen (24), iar apoi s-a remarcat la șuturile lui van der Linden și Haye (26) în decurs de câteva secunde.

Prima tentativă ofensivă a Astrei a fost semnată de William De Amorim (32), care a trimis un șut de la distanță, peste poartă. În finalul primei reprize, Budescu a executat o lovitură liberă (44), dar Rochet a prins. Johansson (45), cu un șut peste poartă din careu, a semnat ultima ocazie a primei părți.

După pauză, Lung a avut intervenții remarcabile la șuturile lui Johansson și Hupperts (50). Au urmat apoi câteva oportunități ale echipei antrenate de Marius Șumudică, dar Alibec (54) a tras peste puțin, iar Budescu (55) a șutat și el pe lângă poartă.

Lung (58) a respins șutul lui Hupperts, Astra a replicat prin Găman (62), care a reluat peste poartă cu capul, după un corner.

Lung a reținut șutul lui Janssen (68), iar apoi Astra a reușit să țină mingea departe de poartă pentru o perioadă. O eroare de apreciere a lui Lovin a dus la comiterea unui fault la 18 metri de poarta lui Lung, iar Jop van der Linden a deschis scorul. Lung s-a mai remarcat o dată, la șutul lui Haye (83), dar nou-intratul Robert Mühren (84) a tranșat soarta meciului după ce a dejucat pasul la ofsaid al apărării giurgiuvene. AZ a mai ratat o ocazie, prin Tankovic (90+1), al cărui șut din careu a fost prins de Lung.

AZ Alkmaar — Astra Giurgiu 2-0 (0-0)


Astra Giurgiu forțează calificarea în grupele UEFA Europa League, după 3-2 pe teren propriu cu AZ Alkmaar. Joi, de la ora 21:00,  Astra dă cel mai important examen al începutului de sezon.

Europa League. Alkmaar - Astra Giurgiu

Europa League. Alkmaar – Astra Giurgiu

Ar fi a doua calificare consecutivă în grupele UEFA Europa League pentru Astra, însă o premieră pentru antrenorul Marius Șumudică. Totuși, tehnicianul se poate lăuda că este neînvins în puținele meciuri pe care le-a avut în Europa, unde a obținut două rezultate cu adevărat remarcabile: 2-2 cu Inter, la Milano, respectiv 1-1 cu Fenerbahce, la Istanbul.

„Noi mergem acolo ca să apărăm avantajul minim de la Giurgiu. Cu siguranță, va fi greu, e o presiune mare pe jucători, dar și pe mine, după acest parcurs ireproșabil. Cei de la Alkmaar sunt puțini naivi, dar joacă acasă și au o foame mare de performanță. Din păcate, Boldrin are șanse mici să joace, are un hematom destul de mare, este tumefiat, umflat, nici nu poate să pună masca pe figură”, a spus Marius Șumudică, înaintea meciului de joi.

Partida din Olanda va fi condusă la centru de o brigadă din Austria, care îl va avea la centru pe Robert Schorgenhofer. Acesta va fi ajutat de Roland Brandner și Matthias Winsauer, în timp ce Oliver Drachta va fi rezervă.

În vârstă de 42 de ani, Schorgenhofer este arbitru din 1991, a primit ecusonul FIFA în 2007 și nu este la prima întâlnire cu o echipă din România.

În februarie 2012, cu Schorgenhofer la centru, Steaua a fost învinsă în Olanda, de Twente, scor 1-0, în returul șaisprezecimilor din Europa League. Un an mai târziu, cu același Schorgenhofer la centru, Steaua câștiga cu 2-0 în Georgia, în fața celor de la Dinamo Tbilisi, în preliminariile UEFA Champions League.

Centralul de 42 de ani a condus și un meci al „tricolorilor”. România nu a reuşit învingă Albania, la Piatra Neamţ, în septembrie 2010, într-un duel din calificările pentru Euro 2012. Echipa antrenată de Răzvan Lucescu la acea vreme a remizat, 1-1, Bogdan Stancu semnând reușita României.

ECHIPELE PROBABILE

Alkmaar: Rochet – Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps – Luckassen, Ortiz – Hupperts, Henriksen – Van Overeem – Janssen
Antrenor: John van den Brom

Astra: Lung jr. – Queiros, Geraldo, Găman, Morais – Dandea, Lovin – Enache, Budescu, De Amorim – Alibec
Antrenor: Marius Șumudică

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult