Acasa Sport-AutoSport Europa League. Astra Giurgiu – Inverness, scor 0-0 (rezumat video)

Europa League. Astra Giurgiu – Inverness, scor 0-0 (rezumat video)

scris de Z.V.
15 afisari

Asta Giurgiu s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, joi seara, după ce a terminat la egalitate cu formația scoțiană Inverness Caledonian Thistle, 0-0, pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, în manșa secunde a turului doi preliminar.

Astra Giurgiu - InvernessÎn prima manșă Astra s-a impus cu scorul de 1-0, prin golul lui Constantin Budescu.

Oaspeții au controlat prima repriză din punct de vedere teritorial, arătând o circulație bună a mingii, dar mai puțină forță de penetrare.

În finalul primei părți, deținătoarea Cupei Scoției și-a creat două situații de gol, dar Lung a reținut mingea trimisă cu capul de Dorran (43), iar apoi a scos de sub transversală balonul expediat de Christie (45+1), cu un șut din afara careului.

Astra, inexistentă în prima repriză, a ieșit la joc după pauză și Budescu a trimis primul șut pe poartă al giurgiuvenilor (51), fără emoții pentru Owain Williams. Tot Budescu a ratat șansa deschiderii scorului (54), șutul său în forță fiind respins de portarul galez. Owain Williams a intervenit salutar și la mingea expediată surprinzător din unghi de Junior Morais (65), care se îndrepta spre vinclu. Geraldo (66) a creat și el pericol la poarta oaspeților, dar a reluat alături de țintă cu capul.

Inverness, locul trei în ediția trecută a campionatului Scoției, a beneficiat de o singură șansă notabilă (76), când Dorran a reluat slab și nu l-a putut învinge pe Lung.

Astra a trecut în ultimul sfert de oră pe lângă golul victoriei, dar șutul lui De Amorim (78), la colțul lung, a ocolit poarta, iar Budescu (87) a șutat slab, în poziție de singur cu portarul.

În turul al treilea preliminar al competiției, Astra va întâlni învingătoarea dintre West Ham United (Anglia) și Birkirkara (Malta), londonezii învingând la limită, 1-0, în primul joc, de pe teren propriu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult