Acasa Sport-AutoSport Europa League: Athletic Bilbao – Sporting Lisabona, scor 3-1 (Video)

Europa League: Athletic Bilbao – Sporting Lisabona, scor 3-1 (Video)

scris de Laurentiu Banches
1.344 Afisari

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Europa League la fotbal, care va avea loc pe 9 mai, la Bucureşti, în urma victoriei cu scorul de 3-1 (2-1) pe teren propriu, cu Sporting Lisabona, joi, în manşa a doua a semifinalelor.

Bascii s-au impus prin golurile marcate de Markel Susaeta (17), Ibai Gómez (45+1), Fernando Llorente (88), respectiv Ricky van Wolfswinkel (44), iar în finală vor înfrunta altă echipă spaniolă, Atletico MadridAthletic, după 1-2 la Lisabona, a pus presiune din start pe poarta oaspeţilor şi în min. 11 Andre Martins îl bloca pe Muniain în momentul şutului. Apoi, Ibai Gomez (16) a tras, dar şutul a fost prins de portar. Bilbao a deschis scorul în min. 17, când Susaeta a reluat mingea cu un voleu din centrul careului, după ce balonul s-a fost aşezată de Llorente. Lusitanii au răspuns timid, printr-o lovitură de cap a lui Pereirinha (20), dar mingea s-a dus alături.

Athletic a mai avut ocazii prin Ibai Gomez (40), luft în faţa porţii, Llorenta (42), care a reluat centrarea lui Herrera, dar a respins Rui Patricio, şi pe acest fond Sporting a egalat, în urma unui corner: faza a fost prelungită, iar van Wolfswinkel a tras din careu (44). Doar două minute s-au bucurat oaspeţii, pentru că Athletic a revenit în avantaj pe tabela de marcaj, graţie golului reuşit de Gomez (45+1), după o pasă de excepţie a lui Lorente.  La reluare, Rui Patricio a respins de la vinclu şutul lui Susaeta (51), iar Javi Martinez (52) a trimis mingea în bară cu capul, după un corner. Şi Sporting a avut o bară (55), prin Insua, din lovitură liberă de la circa 30 de metri. Llorente, după o lovitură de cap prinsă de portar (70), a marcat golul calificării, în min. 88, reluând în plasă şutul centrare al lui Ibai Gomez, şi nu a mai fost nimic de făcut.

Athletic Bilbao 3 – 1 Sporting Lisbon footyroom… de Futbol2101

Europa League: Valencia – Atletico Madrid, scor 0-1 (Video)

Athletic Bilbao speră să mai facă încă o victimă de marcă pe San Mames în drumul spre finala Europa League, joi, de la ora 22:05, în meciul cu Sporting Lisabona.

Semifinala Europa League: Atheltic Bilbao vs Sporting Lisabona

Deşi Sporting Lisabona a câştigat meciul tur cu 2-1, după ce Athletic a condus cu 1-0, formaţia spaniolă este considerată în continuare favorită în această dublă pentru accederea în finală, pentru meciurile memorabile realizate în optimi cu Manchester United şi în sferturi cu Schalke 04. Căpitanul lui Athletic Bilbao, Andoni Iraola a anunţat că echipa sa trebuie să fie foarte atentă să nu facă greşeli, căci orice greşeală poate fi speculată de echipa lusitană.

La conferinţa de presă, tehnicianul bascilor, Marcelo Bielsa a fost extrem de calm şi nu a oferit multe detalii despre meci, spunând doar că echipa sa trebuie să se apere bine, să nu primească alte goluri şi să marcheze cel puţin un gol pentru a se califica. Fostul antrenor al echipei naţionale a statului Chile, Bielsa a susţinut totodată că echipa sa e pregătită, e gata să se califice în finala de pe Naţional Arena.

Antrenorul lui Sporting, legendarul jucător portughez, Sa Pinto a anunţat că nu crede că Athletic îşi va schimba modul ofensiv de a juca în această partidă şi se aşteaptă la un meci similar cu cel de săptămâna trecută de pe Alvelade. Sa Pinto a jucat o finală de Cupa UEFA în 2005, în tricoul lui Sporting în faţa ruşilor de la CSKA Moscova, finală pierdută atunci cu scorul de 1-3 chiar pe Alvelade.

Spaniolii au avut nu mai puţin de 5 echipe din 8 prezente în semifinalele din acest an din cupele europene la fotbal, dar este posibil să ajungă în finale doar cu o singură reprezentantă. Marţi şi miercuri s-a spulberat nu doar visul unora de a vedea un “El Clasico” în Liga Campionilor, ci şi oportunitatea pentru spanioli de a pune monopol pe ambele finale. După înfrângerile lui Real Madrid şi Barcelona în semifinalele Champions League, dacă Athletic Bilbao nu se va califica în finala, aceştia vor mai avea o singură echipă în finala Europa League, învingătoare din dubla Valencia – Atletico Madrid.

Pentru a viziona în direct prin video livestream partida, puteţi accesa linkurile de aici, aici sau aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult