Acasa Sport-AutoSport Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo, scor 3-0

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo, scor 3-0

scris de Z.V.
15 afisari

Dinamo București a părăsit Europa League la fotbal după ce a fost învinsă de formația spaniolă Athletic Bilbao cu scorul de 3-0 (2-0), joi seara, pe stadionul San Mames din Bilbao, în manșa secundă a turului al treilea preliminar al competiției.

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo. Contra are o singură dilemă în privinţa primului „11” pe care îl va alinia în această seară la Bilbao. Deşi iniţial se gândise să mizeze pe Paul Anton în centrul liniei de mijloc, se pare că, în cele din urmă, tehnicianul va miza pe Nascimento.

Europa League. Athletic Bilbao - Dinamo

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo. Acesta va face cuplu cu Mahlangu şi vor avea un rol esenţial în stoparea atacurilor adverse. Venit de la CFR Cluj în această vară, la schimb cu Nistor, portughezul este extrem de cerebral. În plus, el reprezintă o opţiune mai bună pentru ofensivă, ajutându-şi mult mai mult colegii la construcţie.
Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo. Dinamo e gata să scrie istorie la Bilbao şi să obţină calificarea în play-off-ul Europa League, acolo unde a jucat ultima oară în urmă cu cinci ani.

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo. “Câinii” i-au impresionat pe bascii de la Athletic în prima manşă, încheiată la egalitate, 1-1. Ionuţ Negoiţă n-a fost pe Arena Naţională, însă a plecat cu jucătorii în Spania şi le-a promis o primă specială în cazul unui succes.
“Sperăm să mergem mai departe, ar fi o realizare extraordinară şi o surpriză pe măsura şanselor mici pe care le avem”, crede patronul “alb-roşiilor”, Ionuţ Negoiţă.

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo. “Ştim forţa echipei din Bilbao pe teren propriu. Suntem conştienţi de asta, dar venim cu foarte mare încredere, de a lupta până în ultimul minut şi de a încerca să producem surpriza. Sper ca jucătorii să nu intre timoraţi, să încercăm să repetăm a doua repriză din tur şi, dacă vom reuşi asta, cred că avem şi noi şansele noastre de calificare”, a declarat antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra.

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo. 2.000 de suporteri o vor încuraja pe Dinamo pe San Mames, acolo unde se anunţă o atmosferă infernală. Bascii vor să umple arena de 53.000 de locuri pe care Bilbao a pierdut doar două partide sezonul trecut, cu Real Madrid şi Barcelona. Va fi primul meci pe teren propriu pentru antrenorul Jose Angel Ziganda.

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo. “De-abia aştept să simt senzaţia pe care o ai când păşeşti pe acel tunel, când ieşi pe teren şi auzi imnul echipei. Va fi ceva special pentru mine. Aici nu se câştigă uşor, aşa cum am văzut şi în sezonul trecut. Ştim că va fi un meci complicat, că ne vor pune dificultăţi”, a spus Ziganda.

Opt ani au trecut de la „Minunea de la Liberec” şi ultima participare a dinamoviştilor în grupele Europa League.

Europa League. Athletic Bilbao – Dinamo. ECHIPELE PROBABILE

Athletic Bilbao (4-2-3-1): Herrerin – De Marcos, Laporte, Etxeita, Balenziaga – Etxebarria, R. Garcia, Vesga – Susaeta, Aduriz, Muniain. Antrenor: Jose Angel Ziganda.

Dinamo (4-2-3-1): Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip – Mahlangu, Anton – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult