Acasa Sport-AutoSport Europa League: FC Astra Giurgiu – AS Trencin, scor 2-2 (video)

Europa League: FC Astra Giurgiu – AS Trencin, scor 2-2 (video)

scris de Z.V.
16 afisari

Astra Giuurgiu s-a calificat în faza play-off a competiţiei de fotbal Europa League, după ce a terminat la egalitate cu AS Trencin (Slovacia), 2-2 (0-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în manşa secundă a turului III preliminar.

La adăpostul unui succes excelent în primul meci, cu 3-1, Astra a fost condusă în două rânduri într-un final furios, în urma golurilor marcate de Fanendo Adi (83) şi Gino Van Kessel (88), dar a revenit de fiecare dată, prin Mirko Ivanovski (86) şi Fwayo Tembo (89).

Prima repriză a fost una anostă, în care niciuna dintre formaţii nu a impresionat, jocul desfăşurându-se în cea mai mare parte a timpului între cele două careuri. Astra a avut o ocazie de gol întâmplătoare în min. 7, când şutul-centrare al lui Măţel a fost respins de sub bară de portarul Volesak.

Oaspeţii, deşi obligaţi să atace pentru a avea şanse să întoarcă scorul din tur (1-3), s-au remarcat doar prin şuturi de la distanţă, expediate de William (22) şi Klescik (45), fără probleme pentru Lung jr.
Astra a încheiat prima repriză cu o şansă notabilă, dar mingea trasă de Junior Morais, la o lovitură liberă, s-a dus foarte aproape pe lângă poartă (45+2).

La reluare, Trencin a ratat o bună ocazie de a deschide scorul, însă nigerianul Adi a reluat cu capul pe lângă ţintă din poziţie excelentă (49). Astra şi-a creat şi ea două situaţii bune, prin Ivanovski (56), dar macedoneanul a reluat slab cu capul, şi William de Amorim (57), care a tras pe lângă. Tembo (62) şi Seto (64) au avut şi ei oportunităţi bune să marcheze, în timp ce olandezul van Kessel (65) a creat pericol pe contraatac.
Finalul a fost de-a dreptul incredibil, cu patru goluri marcate în ultimele zece minute de joc efectiv. Trencin a deschis scorul în min. 83, când nigerianul Adi a marcat cu capul, după un corner, profitând de o ieşire neinspirată a portarului Lung jr: 0-1.

Astra a egalat apoi graţie unei acţiuni personale a lui Mirko Ivanovski (86), după care oaspeţii au trecut din nou la conducere, după golul marcat de olandezul Gino Van Kessel (88), dar micuţul zambian Fwayo Tembo a marcat iar pentru Astra (89), cu capul (!), forţând uşor la centrarea lui Măţel.
Giurgiuvenii au obţinut o calificare mai mult decât meritată, chiar dacă şi-au produs singuri emoţii pe finalul partidei.

Astra îşi joacă calificarea în play-off-ul Europa League, în faţa slovacilor de la Trencin. După victoria cu 3-1 din tur, elevii lui Daniel Isăilă pornesc cu prima şansă în meciul care se va disputa pe Arena Naţională.

Europa League: FC Astra Giurgiu – AS Trencin

Europa League: FC Astra Giurgiu – AS Trencin

Din garnitura de start a giurgiuvenilor va lipsi Kehinde Fatai. Atacantul nigerian de 23 de ani a suferit o întindere în ultimul meci din Liga 1, de la Braşov, şi va lipsi de pe teren cel puţin în următoarele 3 partide ale Astrei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult