Acasa Sport-AutoSport Europa League: FC Copenhaga – Steaua, scor 1-1 (video)

Europa League: FC Copenhaga – Steaua, scor 1-1 (video)

scris de Z.V.
4 afisari

Steaua Bucureşti s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Europa League la fotbal, din postura de câştigătoare a Grupei E, după ce a terminat la egalitate cu FC Copenhaga, 1-1 (0-0), joi seara, pe stadionul ”Parken” din Copenhaga.

 Europa League: FC Copenhaga – Steaua, scor 1-1

Europa League: FC Copenhaga – Steaua, scor 1-1

Steaua, în 10 oameni din min. 49, în urma eliminării lui Cristi Tănase, a deschis scorul prin Raul Rusescu (73), danezii egalând prin Igor Vetokele (87). Alături de Steaua, în şaisprezecimi s-a calificat şi Stuttgart, chiar dacă a pierdut acasă cu 0-1 meciul cu Molde.

Nici Copenhaga şi nici Steaua nu au riscat nimic în prima parte a meciului, în care ocaziile au lipsit cu desăvârşire. Steaua a blocat bine jocul echipei gazdă, a făcut un joc de posesie când a avut mingea, iar când a pierdut balonul a făcut un pressing deranjant pentru danezi.

Prima situaţie notabilă a partidei a fost şutul lui Rusescu (25), de la distanţă, care a trecut puţin peste poartă. Tănase a fost blocat în momentul şutului de L. Jacobsen (27), iar Nikolic nu a reuşit să profite de eroarea lui Sigurdsson (31).

FC Copenhaga nu a avut decât o oportunitate, în min. 40, când Claudemir a tras pe lângă ţintă, pe o minge respinsă de apărarea ”roş-albastră”. Ultima ocazie înainte de pauză a fost şutul lui Latovlevici (42), care s-a dus alături de poartă.

Repriza secundă a început prost pentru Steaua, care a rămas în 10 oameni, Tănase fiind eliminat pentru al doilea ”galben”, după o simulare în careu (49). Danezii au crescut în agresivitate şi au mărit presiunea, după acest fapt, dar Steaua a arătat că poate rezista fără probleme. La primul corner al gazdelor (67), Tătăruşanu a ieşit greşit, Cornelius a reluat cu capul, dar Sigurdsson nu a reuşit să trimită spre poartă. Un minut mai târziu, Vetokele (68) a trimis bine cu capul, dar portarul Stelei a plonjat şi a reţinut. Tătăruşanu a salvat apoi golul în min. 71, la lovitura de cap a lui Cornelius.

Pe acest fond de joc mai bun al danezilor, Steaua a reuşit să deschidă scorul în min. 73, prin Raul Rusescu, printr-un şut splendid de la peste 25 de metri, deviat de Stadsgaard, după o recuperare a lui Bourceanu. A fost primul şut pe spaţiul porţii trimis de Steaua în acest meci.

FC Copenhaga a avut şansa egalării (77), dar mingea deviată de Cornelius a trecut foarte aproape de poartă. Danezii au restabilit egalitatea în cele din urmă, prin Vetokele (87), care a reluat cu capul centrarea lui Jacobsen. Vicecampioana Danemarcei a căutat şi golul victoriei, care ar fi fost şi al calificării pentru gazde, dar Steaua a rezistat. Echipa lui Reghecampf a făcut un excelent joc tactic şi s-a calificat meritat în faza următoare, în ciuda emoţiilor date de ”accidentul” cu Stuttgart (1-5 la Bucureşti).

Steaua este a doua echipă românească din şaisprezecimile de finală ale Europa League, după ce miercuri seara s-a calificat şi CFR Cluj.

2 comentarii

Tom Cc 07-12-2012 - 08:08

HAI STEAUA !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult