Acasa rss 1asig Europa League. Flamurtari – Petrolul, scor 1-3 (video)

Europa League. Flamurtari – Petrolul, scor 1-3 (video)

scris de Z.V.
4 afisari

Petrolul Ploiești s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a învins formația albaneză Flamurtari Vlora cu scorul de 3-1 (1-1), joi seara, pe stadionul ”Flamurtari” din Vlora, în manșa a doua a turului II preliminar.

Europa League. Flamurtari - Petrolul, scor 1-3

Europa League. Flamurtari - Petrolul, scor 1-3

Filipe Teixeira (39), Pablo De Lucas (84) și Njongo Priso (90) au marcat golurile ploieștenilor, după ce gazdele au deschis scorul prin Nijas Lena (37). În primul joc, Petrolul câștigase cu scorul de 2-0.

Petrolul a controlat jocul din start, dar prima ocazie a meciului a fost irosită de gazde, în min. 8, când Telushi a reluat peste poartă, după o gafă a portarului Pecanha.

Echipa antrenată de Răzvan Lucescu a irosit prima situație de poartă în min. 11, când Mutu a reluat cu capul alături de țintă. Petrolul ar fi trebuit să beneficieze de un penalty, în min. 17, când Filipe Teixeira a fost faultat în careu de Kuqi, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Momentele bune ale ploieștenilor au continuat, iar Nepomuceno (20) a șutat de la marginea careului, puțin pe lângă, iar Fanchone (21) a tras din întoarcere, dar portarul Lika a respins.

Flamurtari a avut o perioadă bună, concretizată în ocaziile lui Kuqi (26), al cărui șut la colțul scurt a fost respins de Pecanha, lovitura liberă a lui Telushi (30), puțin peste, și golul înscris de Lena (37), care a apărut surprinzător la finalizare, după o pasă remarcabilă a lui Telushi: 1-0. Aproape imediat, Petrolul a reușit să egaleze (39), prin Filipe Teixera, cu șut foarte bun din marginea careului, după o pasă bună venită de la Mutu.

În repriza secundă, Tamuz a fost aproape de gol (52), dar l-a blocat bine Kuqi, iar apoi Filipe Teixeira (62) a tras puțin alături. Albanezii au avut o ultimă zvâcnire la mijlocul reprizei secunde, când Lena (72) a reluat peste poarta părăsită de Pecanha, la centrarea lui Muzaka, după care G. Lika (79) a tras pe lângă poartă.

Petrolul a apăsat pe accelerație pe final, când gazdele au cedat din punct de vedere fizic, însă șutul lui Mutu (81) a fost respins de portar. Spaniolul Pablo de Lucas (84) a marcat al doilea gol al Petrolului, după ce a interceptat o minge în marginea careului: 1-2. Petrolul a mai marcat o dată, prin Njongo Priso (90), la capătul unui contraatac, pornit chiar de la o intercepție a camerunezului: 1-3.

Petrolul Ploiești s-a impus meritat, chiar dacă nu a făcut un joc prea bun, și va juca în turul III cu vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen. Primul meci se va disputa pe stadionul ”Ilie Oană”, în data de 31 iulie, iar returul pe 7 august, în Cehia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult