Acasa Sport-AutoSport Europa League, grupa E: VFB Stuttgart – Steaua, scor 2-2 (video)

Europa League, grupa E: VFB Stuttgart – Steaua, scor 2-2 (video)

scris de Z.V.
8.247 Afisari

Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, 2-2 (1-1), cu formaţia germană VfB Stuttgart, joi seara, pe Mercedes-Benz Arena, în Grupa E a Europa League la fotbal.

Vedad Ibisevic (5) şi Georg Niedermeier (85) au marcat pentru gazdei, iar Alex Chipciu (6) şi Raul Rusescu (80 – penalty) au înscris pentru Steaua. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf a reuşit un rezultat bun în deplasare şi nu a lipsit mult să obţină chiar un rezultat răsunător. Nu trebuie uitat nici faptul că atacantul de origine braziliană Cacau a trimis de două ori mingea în bară. Practic meciul a început de la scorul de 1-1, după ce şvabii au reuşit să deschidă scorul la prima lor acţiune de atac, în min. 5, prin Ibisevic, care a reluat cu capul de lângă Chiricheş centrarea lui Hajnal, iar Steaua a restabilit egalitatea un minut mai târziu (6), prin Chipciu, care a fost mai ager decât Sakai, după ce Nikolic l-a driblat pe portarul Ulreich.

În prima repriză, Steaua a mai avut o situaţie bună, în min. 12, când Bourceanu a trimis periculos din lovitură liberă de la 20 de metri, şi prin Szukala (30), care a trimis pe lângă buturile germane, în urma unui corner. La poarta cealaltă, Tătăruşanu a respins mingea trimisă de de Tunay Torun (16), iar apoi a fost la post la şutul lui Niedermeier (17). Gentner (23) şi Cacau (25) şi-au încercat şansa de la distanţă, dar mingile au trecut puţin alături de ţintă. Ibisevic (33) şi Rodriguez (39) au mai avut două situaţii notabile până la pauză.
Steaua a început bine repriza secundă şi Popa a trimis un şut-centrare care a trecut prin faţa porţii (48). Stuttgart a avut apoi momente bune de joc, trecând în câteva rânduri pe lângă gol: Tătăruşanu le-a dat emoţii steliştilor la o ieşire greşită (50), dar apoi s-a revanşat la şutul lui Tunay Torun (52). Cacau, aflat în poziţie de ofsaid, a trimis mingea în bară (53).

VfB Suttgart 2-2 Steaua Bucuresti | 20.09… de pikayo1
Echipa lui Reghecampf a replicat şi ea cu ocazii foarte mari de gol, în min. 56, când Nikolic a tras alături din poziţie excelentă, şi min. 57, când mingea expediată din poziţie ideală de Rusescu a fost respinsă de un fundaş. Ulreich a fost la post în min. 58, la şutul lui Rusescu. Cacau a mai trimis o dată mingea în bară, în min. 68. Apoi Sakai (75) l-a pus la încercare pe Tătăruşanu, după care Kvist (77) a tras şi el de la distanţă, fără probleme pentru portarul stelist.
Steaua a preluat conducerea în min. 80, când Rusescu a transformat penalty-ul acordat în urma faultului comis în careu de Rodriguez la Adrian Popa. VfB Stuttgart s-a aruncat în atac şi a egalat peste puţin timp, prin Niedermeier, din centrarea lui Cacau (85). Forcingul gazdelor a continuat şi Tătăruşanu a salvat două goluri ca şi făcute, în faţa lui Ibisevic şi Harnik (90), iar meciul s-a încheiat nedecis, 2-2. Steaua va juca următorul meci acasă, pe 4 octombrie, cu FC Copenhaga.
Steaua va încerca să imite pe CFR Cluj şi să câştige în primul meci din acest sezon din grupele competiţiilor europene, la Stuttgart, joi, 20 septembrie, de la ora 20:00.

Europa League, grupa E: VFB Stuttgart – Steaua Bucuresti

Steaua a venit în Germania în fotoliul de lider al Ligii 1 şi cu gânduri la victorie sau cel puţin de a scoate un rezultat pozitiv pe terenul celui mai puternic adversar din Grupa E, unde mai va da piept cu danezii de la FC Copenhaga şi norvegienii de la FK Molde. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a spus că „Obiectivul nostru este să ajungem în finala Europa League. Trebuie să avem ambiţii mari, dacă vrem să reuşim ceva. Este exagerat, dar uite unde au ajuns Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Cine îi dădea vreo şansă lui Bilbao?”, menţionând că „Mergem să câştigăm la Stuttgart”. Echipa probabilă a roş-albaştrilor pentru această partid1 este: Tătăruşanu, Georgievski, Szukała, Chiricheş, Pârvulescu, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Rusescu, Adrian Popa, Adi Rocha.

Spre deosebire de Steaua, Stuttgart are un început de sezon catastrofal în Bundesliga, reuşind doar 1 punct şi gol şi primind 7 goluri în 3 partide. Cu toate acestea nemţii au eliminat formaţia Dinamo Moscova antrenată de Dan Petrescu în play-off, formaţia rusă fiind însă într-o situaţie similară în prima ligă din Rusia. Înainte de această partidă, tehnicianul celor de la Stuttgart, Bruno Labbadia, a lăudat Steaua, spunând că este „o echipă foarte omogenă”.

2 comentarii

marian 21-09-2012 - 12:57

eu tin cu steaua

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult