Acasa Sport-AutoSport Europa League: Hapoel Tel Aviv – Pandurii Tg. Jiu, scor 1-2 (video)

Europa League: Hapoel Tel Aviv – Pandurii Tg. Jiu, scor 1-2 (video)

scris de Z.V.
41 afisari

Pandurii Tg Jiu a reuşit o calificare spectaculoasă în faza play-off a competiţiei de fotbal Europa League, după ce a învins formaţia israeliană Hapoel Tel Aviv cu scorul de 2-1 (1-1), joi seara, pe stadionul ”Bloomfield”, în manşa a doua a turului III preliminar.

Gorjenii, cu un meci destul de modest în prima manşă (1-1 la Cluj-Napoca), au făcut un meci de senzaţie la Tel Aviv, câştigând prin golurile marcate de Eric de Oliveira (34) şi Alexandru Ciucur (50), respectiv Omer Damari (21 – penalty). Ciucur, introdus inspirat de antrenorul Pustai după pauză, a avut şi o bară (81).

Vicecampioana României a început excelent meciul şi a ratat mai multe ocazii în primul sfert de oră al întâlnirii, omul serii fiind fără îndoială portarul israelian Amos. Acesta s-a remarcat la mingile trimise de Matulevicius (2), Nistor (3), Nicoară (10), dar mai ales la şansele lui Nicoară (6) şi Momcilovic (12).  Buleică l-a solicitat şi el pe Amos (20), dar gazdele au fost cele care au deschis scorul, în min. 21, prin Damari, dintr-un penalty acordat după un fault în careu comis de Momcilovic asupra lui Dgani: 1-0.
Brazilianul Lucas Sasha l-a testat şi el pe Mingote (30), după care Pandurii a reuşit să restabilească egalitatea, prin Eric de Oliveira (34), cu un şut fără preluare din marginea careului: 1-1.
Până la pauză, Nicoară a mai avut o oportunitate, dar Amos a fost la post (40).  În debutul reprizei secunde, echipa antrenată de Cristi Pustai a preluat conducerea, graţie golului marcat de Alexandru Ciucur, care a trimis în plasă mingea respinsă de Amos la şutul lui Matulevicius (50): 1-2.
Gazdele s-au aruncat în atac la acest scor şi au avut situaţii bune de gol prin Schechter (58), Vermouth (62) şi Gerzicich (74), însă Vermouth a irosit cea mai mare şansă a israelienilor (76), şut peste poartă din careu.
Pandurii nu s-a lăsat mai prejos şi Brata l-a întrebuinţat pe Amos (70), după care un fundaş a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Matulevicius (79), iar Ciucur a ţintit bara transversală (81).
Hapoel a mai avut câte ocazii bune de gol, însă Mingote a fost de neînvins în faţa lui Gordana (83) şi Schechter (87).
La debutul în cupele europene, Pandurii a realizat o performanţă deosebită, eliminând o formaţie importantă, chiar pe terenul acesteia, după ce Hapoel a condus. Calificarea este cu atât mai meritorie, cu cât echipa din Tg. Jiu a fost lipsită de trei fotbalişti importanţi la Tel Aviv, fundaşul brazilian Erico, mijlocaşul olandez Nicandro Breeveld şi atacantul Valentin Lemnaru.

Pandurii Târgu Jiu joacă azi, în deplasare, cu Hapoel Tel Aviv (de la ora 20.00), într-o partidă contând pentru manșa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa.

Europa League: Hapoel Tel Aviv - Pandurii Tg. Jiu

Europa League: Hapoel Tel Aviv - Pandurii Tg. Jiu

Meciul din turul trei preliminar al Europa League dintre Hapoel Tel Aviv şi Pandurii Târgu Jiu va fi arbitrat de o brigadă din Italia condusă la centru de Paolo Valeri din Italia, ajutat la cele două linii de Alessandro Giallatini şi Fabio Galloni. Cel de-al patrulea oficial este Marco Guida din Italia. Partida se va disputa pe stadionul Bloomfield din Tel Aviv, joi 8 august 2013 cu începere de la ora 20:00. Delegatul UEFA pentru acest meci va fi Milovan DJUKANOVIC din muntenegru iar observator de arbitri va fi Georgios BIKAS din Grecia.

Meciul de la Tel Aviv începe de la scorul de 1-1, rezultat înregistrat acum o săptămână la Târgu Jiu, formaţia israeliană având din acest motiv prima şansă la calificarea în play-off-ul competiţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult