Acasa Sport-AutoSport Europa League: Maccabi Haifa – Astra, scor 2-0 (video)

Europa League: Maccabi Haifa – Astra, scor 2-0 (video)

scris de Z.V.
52 afisari

Astra Giurgiu a fost învinsă de Maccabi Haifa cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe stadionul ”Kiryat Eliezer”, în prima manşă a playoff-ului Europa League la fotbal.

Astra a scăpat uşor, după ce Maccabi a marcat prin Ruben Rayos ”Rayo” (30) şi Alon Turgeman (61), spaniolul Rayo a ratat un penalty (41), apărat de Lung jr, care a fost de departe cel mai bun om de pe teren, cu multe intervenţii providenţiale.

Vicecampioana Israelului a avut prima ocazie mare de gol în chiar minutul 4, prin Ezra, care l-a croşetat scurt pe Măţel şi a tras, dar Lung jr a respins. Lung a intervenit foarte bine şi în min. 22, la o centrare foarte periculoasă în careu, iar în min. 25 a salvat golul în faţa aceluiaşi Ezra, care l-a depăşit uşor pe Măţel. Maccabi a deschis scorul în min. 30, prin spaniolul Rayo, din lovitură liberă de la circa 23 de metri, cu toată opoziţia lui Lung.
Lung a intervenit excelent la şutul lui Katan (32) şi a salvat echipa de la gol în min. 41, când Junior Morais a comis henţ în careu, dar portarul Astrei a apărat şutul telefonat al lui Rayo. Astra a avut câteva incursiuni la poarta israelienilor, dar acestea s-au stins în preajma careului advers. Sunt de notat, totuşi, şuturile lui Ivanovski (9) şi Cristescu (36), care au ratat ţinta, însă.
După pauză meciul a fost echilibrat o perioadă, dar Maccabi a reuşit să se desprindă în min. 61, când Alon Turgeman a marcat cu un şut la colţul lung, după o fază la care Cristescu a respins nefericit balonul: 2-0. Astra a acuzat şocul şi Ezra a fost din nou aproape de gol, în min. 65, dar Lung a salvat situaţia în cele din urmă. Lung s-a mai opus golului şi în min. 67, când Abuhazira a rămas singur cu el.
Astra şi-a creat şi ea o situaţie de gol, prin Ivanovski, însă şutul macedoneanului s-a dus peste poartă (69). Abuhazira a fost aproape de gol, pe un contraatac supranumeric, dar a ratat incredibil în faţa lui Lung (72), după ce Budescu şi Junior Morais au conlucrat lamentabil la un corner al giurgiuvenilor. Rayo a tras periculos (73), dar peste poartă, nestingherit de apărarea Astrei. Şi Golasa l-a întrebuinţat pe Lung în min. 77, cu un şut de la marginea careului. Imediat, Ezra a tras periculos, dar pe lângă ţintă (78).
Astra a făcut un joc foarte slab şi doar portarul Lung şi şansa au făcut să piardă la o diferenţă de scor ce poate fi remontată în manşa a doua, din 29 august, la Piatra Neamţ.

Astra, echipa pregătită de Daniel Isăilă, joacă în această seară, în deplasare, de la ora 19:30, meciul tur al dublei manșe cu Maccabi Haifa, din play-off-ul Europa League.

Europa League: Maccabi Haifa - Astra

Europa League: Maccabi Haifa - Astra

Europa League: Maccabi Haifa – Astra (live video) După ce a eliminat, pe rând, pe Domzale, Omonia și Trencin, Astra Giurgiu mai are de trecut un hop până să ajungă, în premieră, în grupele Europa League.

Europa League: Maccabi Haifa – Astra (live video) Giurgiuvenii au un parcus de invidiat în cele trei tururi preliminare în care au jucat până acum. Astra a neînvinsă în șase meciuri europene, obținând patru victorii și două egaluri. Mai mult echipa lui Isăilă a marcat în toate partidele, câștigând de fiecare dată în deplasare. Cu toate acestea Maccabi este, în opinia specialiștilor, favorită la calificare. Steaua este ultima echipă din Liga 1 care a evoluat pe terenul lui Maccabi. Roș-albaștrii, pregătiți atunci de Ilie Stan, au pierdut la scor, 0-5, meciul jucat în Israel.

1 comentariu

CONGO 23-08-2013 - 01:48

Nu, nu, am marturie scrisa de la Huhu ca Madoff a cumparat arbitrii, TV-ul, gazonul si chiar si tot pestele din Giurgiu, ca sa-i lase fara vitamina!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult