Acasa Sport-AutoSport Europa League. Osmanlispor – Steaua, scor 2-0 (video)

Europa League. Osmanlispor – Steaua, scor 2-0 (video)

scris de Z.V.
288 Afisari

Steaua București a fost învinsă de echipa turcă Osmanlispor cu scorul de 2-0 (0-0), joi la Ankara, în prima etapă a Grupei L a Europa League la fotbal.

Formația din capitala Turciei a obținut o victorie meritată, prin golurile înscrise de Cheikh Diabate în minutul 64, din penalty, și Aminu Umar (min. 74).

Steaua a reușit o primă repriză destul de bună, însă evoluția din actul secund a fost modestă, în condițiile eliminării lui Enache din minutul 45+2, după un gest stupid.

Steaua a început curajos și a trecut aproape de gol chiar în primul minut, la lovitura de cap a lui Tamaș.

Osmanlispor a atacat susținut mai bine de zece minute, permițându-i lui Niță o intervenție bună în minutul 13. Vicecampioana României a echilibrat apoi disputa. Adrian Popa a fost blocat în minutul 26, după o pasă a lui Boldrin, iar imediat Golubovic a fost periculos la o lovitură de cap.

Tamaș, atent, a deviat în fața lui Diabate (32).

Șase minute mai târziu, Popa a trimis un șut destul de moale, la care portarul gazdelor a fost ușor nesigur. În minutul următor, Bourceanu, ajuns surprinzător în careul advers a avut o situație mai bună, dar a trimis cu capul pe lângă.

Steaua a rămas în zece oameni în al doilea minut din prelungirile primei reprize: Enache a luat al doilea cartonaș galben după ce a lovit cu capul un adversar, când echipa bucureșteană urma să execute o lovitură liberă din preajma careului gazdelor.

Tamaș a fost din nou pe fază la o acțiune tăioasă a turcilor, în debutul reprizei secunde. Osmanlispor a atacat mai mult, iar Niță a apărat un șut pe centrul porții al lui Lawal (61).

La una din fazele următoare, Tamaș, până atunci printre cei mai buni oameni ai echipei sale, l-a faultat în careu pe Ndiaye, iar Diabate a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri (64).

Formația din capitala Turciei a rămas la conducerea jocului și și-a mărit avantajul în minutul 74, când Umar a reluat de la marginea careului mic centrarea lui Thiago Pinto, unul dintre ei mai în formă jucători ai partidei.

Aganovic a fost aproape să reducă diferența (78).

Fostul stelist Raul Rusescu, intrat în minutul 78 la echipa turcă, a bătut bine o lovitură liberă, respinsă de Niță (87). Osmanlispor a controlat finalul întâlnirii în fața unui adversar resemnat.

Echipa antrenată de Laurențiu Regehcampf nu a putut conta joi pe Momcilovic, Pintilii și Filip.

Fundașul polonez Lukasz Szukala, ex-Steaua, nu a făcut parte din lotul lui Osmanlispor pentru acest meci.

Formația turcă nu l-a avut în lot nici pe camerunezul Pierre Webo, unul dintre cei mai cunoscuți jucători ai săi.

Osmanlispor, ocupanta locului 5 în ultima ediție a campionatului Turciei, este neînvinsă în acest sezon. Antrenorul său, Mustafa Akcay, este neînvins în 19 meciuri în competițiile de club organizate de UEFA.

În următoarea partidă din Europa League, Steaua va întâlni acasă echipa spaniolă Villarreal, pe 29 septembrie.

Steaua a avut parte de un start bun de sezon, cu șapte partide fără înfrângere în Liga 1, și vrea să continue pe aceeași linie și în Grupa L a UEFA Europa League.

Europa League. Osmanlispor - Steaua

Europa League. Osmanlispor – Steaua

Europa League. Osmanlispor – Steaua. Roș-albaștrii vor juca diseară, la Ankara, de la ora 22:00, primul meci din actuala ediție a EL contra turcilor de la Osmanlispor. Partida, care va fi ÎN DIRECT la ProTV, este considerată una extrem de importantă de către Laurențiu Reghecampf.

Europa League. Osmanlispor – Steaua. ”Pentru noi începe o perioadă foarte importantă. Am venit să câștigăm, dar și o remiză ar fi un rezultat pozitiv, pentru că Villarreal e favorita grupei. Pe hârtie, noi ne batem pentru locul doi cu Osmanlispor. Sper foarte mult să ne calificăm din grupă și să avem posibilitatea să jucăm iarăși în primăvara europeană.
Va fi un meci foarte greu. Este o echipă care nu are experiența noastră și mă refer la experiența internațională. Probabil ei au jucători foarte buni, care au jucat la un nivel foarte înalt și au avut meciuri de acest gen, dar ca echipă nu au experiența pe care noi o avem.
Europa League. Osmanlispor – Steaua. Ei au o echipă destul de ofensivă. Se bazează foarte mult pe explozia unor jucători din bandă și pe tehnica unor jucători de la mijloc”, a spus Laurențiu Reghecampf, la conferința oficială de presă, de dinaintea confruntării.
Steliștii vor avea o misiune dificilă în plus și prin faptul că-l vor avea adversar chiar pe Raul Rusescu, unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei în perioada în care atacantul a îmbrăcat tricoul roș-albastru. Rusescu este anunțat titular.

Europa League. Osmanlispor – Steaua. Una peste alta, Steaua și-a propus o nouă calificare de faza grupelor, mai ales că are 4 calificări din 8 în primăvara Europa League.

Europa League. Osmanlispor – Steaua. Formațiile probabile

Osmanlispor (1-4-2-3-1): Karcemarskas – Vrsajevic, Prochazka, Curuksun, Tiago Pinto – Cagiran, Guven – Umar, N’Dyale, Delarge – Rusescu
Antrenor: Mustafa Akcay

Steaua (1-4-2-3-1): Fl. Niță – Enache, Tamaș, Moke, Toșca – Bourceanu, Muniru (Achim) – Adi Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic.
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Osmanlispor (Ankara)

Arbitru: Tobias Welz
Asistenți: Jan Seidel și Rafael Foltyn (toți din Germania)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult