Acasa rss 1asig Europa League. Petrolul – Flamurtari, scor 2-0 (video)

Europa League. Petrolul – Flamurtari, scor 2-0 (video)

scris de Z.V.
9 afisari

Petrolul Ploiești a învins echipa albaneză Flamurtari Vlora cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, în prima manșă a turului II al Europa League la fotbal.

Ploieștenii au luat o opțiune pentru calificare grație golurilor marcate de Gevaro Nepomuceno (77) și Toto Tamuz (84). Petrolul a dominat jocul, dar a construit greoi, previzibil și ocaziile de gol au fost destul de rare, în fața unei echipe bine organizate și care și-a încercat, nu o dată, șansa pe contraatac.

Prima șansă a formației antrenate de Răzvan Lucescu a venit în minutul 17, când Marinescu a expediat un șut din afara careului, prins în doi timpi de Lika, în fața lui Tamuz. Atacantul nigeriano-israelian i-a stricat o minge foarte bune lui Alcenat (30), iar până la pauză Albin a trimis pe lângă țintă din două lovituri libere (37, 45).

După pauză, Filipe Teixeira a pătruns periculos (53), iar Arberi a fost aproape de autogol. Tamuz a reluat pe lângă poartă cu capul (56) o centrare în careu, după care tot el a centrat foarte bine în fața porții (64), dar Nepomuceno nu a ajuns la minge. La poarta cealaltă, Pecanha a intervenit salvator în fața lui Muzaka (68).

Petrolul a reușit să deschidă scorul în min. 77, când Filipe Teixeira l-a angajat excelent în careu pe olandezul Gevaro Nepomuceno, acesta a preluat și a trimis sub transversala porții lui Ilion Lika: 1-0. Petroliștii și-au mărit avantajul în minutul 84, prin Toto Tamuz, care a reluat cu capul centrarea din corner a lui De Lucas: 2-0.

Petrolul s-a impus meritat și are prima șansă la calificarea în turul III preliminar, manșa secundă fiind programată pe 24 iulie.

Petrolul se află în fața primului meci din acest sezon, iar acesta este echivalent și cu debutul în noua ediție din Europa League. În cursul serii de joi, de la ora 19:30, Petrolul va primi pe teren propriu replica albanezilor de la Flamurtari.

Europa League. Petrolul - Flamurtari

Europa League. Petrolul - Flamurtari

Europa League. Petrolul – Flamurtari. Răzvan Lucescu și Adrian Mutu au transmis un mesaj de mobilizare pentru jucătorii ce se vor afla joi în teren. Cei doi le-au cerut acestora seriozitate și concentrare, lucruri pe care le-au promis și suporterilor înaintea startului unui sezon aglomerat.

Europa League. Petrolul – Flamurtari. Petrolul va juca în patru competiții: Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii și UEL, însă acest lucru nu îi sperie, ci îi motivează pe ploieșteni, conform propriilor declarații. Încrederea maximă înaintea meciului cu Flamurtari s-a văzut și la conferința de presă organizată miercuri, atunci când Răzvan Lucescu a anunțat primul 11 al formației sale în duelul cu albanezii.

Europa League. Petrolul – Flamurtari. Provocat de un jurnalist, acesta a confirmat cu ce echipă va începe partida de joi, de pe „Ilie Oană”. Pecanha – Alcenat, Geraldo, Hoban (Satli), Fanchone – De Lucas, Marinescu – Mutu, Albin, Teixiera – Tamuz a fost echipa anunțată de respectivul jurnalist, iar Lucescu i-a confirmat așezarea și i-a transmis că nu ar trebui să aibă dubii asupra celui de-al doilea fundaș central.

Europa League. Petrolul – Flamurtari. Din această replică reiese că antrenorul ploieștenilor va conta pe Ovidiu Hoban în defensivă. Astfel, cei 11 jucători care vor începe meciul cu Flamurtari sunt următorii: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Hoban, Fanchone – De Lucas, Marinescu – Mutu, Albin, Teixiera – Tamuz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult