Acasa Sport-AutoSport Europa League. Steaua – Rosenborg, scor 0-3 (video)

Europa League. Steaua – Rosenborg, scor 0-3 (video)

scris de Z.V.
19 afisari

Steaua București, a fost învinsă cu scorul de 3-0 (0-0) de echipa norvegiană Rosenborg Trondheim, într-o partidă contând pentru prima manșă a play-off-ului competiției Europa League la fotbal, disputată joi seara pe Arena Națională din Capitală, în fața a aproximativ 20.000 de spectatori.

Rosenborg s-a impus grație golurilor marcate în repriza secundă de Tobias Mikkelsen (min.61), Andre Helland (min.67) și.Mike Jensen (min.90+3).

Steaua a etalat un joc foarte bun în prima repriză a meciului, combinațiile în viteză și presingul roș-albaștrilor punând în dificultate apărarea oaspeților. Sub privirile antrenorului Mirel Rădoi, aflat în tribună ca urmare a deciziei UEFA de a-i interzice prezența pe banca tehnică, jucătorii Stelei și-au creat numeroase ocazii pe parcursul primelor 45 de minute, cele mai importante aparținându-le lui Chipciu (min.2), Filip (min.24), Tade (min.29), Muniru (min.31) și Hamroun (min.43).

Oaspeții, liderii autoritari ai campionatului Norvegiei, au ripostat la rândul lor prin Helland (min.7 și 13), Sederlund (min.15) și Mikkelsen (min.33 și 44), dar tabela a rămas nemodificată până la finalul primului mitan.

Accidentat la coapsa stângă în finalul primei reprize, algerianul Hamroun nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit la pauză cu Nicolae Stanciu.

Steaua a continuat să atace și în debutul reprizei a doua, însă cei care au marcat au fost oaspeții, care au punctat de două ori în decurs de șase minute, prin Mikkelsen (min.61) și Helland (min.67), profitând de nesincronizările apărătorilor steliști. De menționat, însă, că la cel de-al doilea gol al norvegienilor, Halland a plecat dintr-o poziție evidentă de ofsaid, nesemnalizată de arbitrul asistent.

Rosenborg a înscris pentru a treia oară în prelungirile partidei, prin căpitanul Mike Jensen (min.90+3), care a stabilit rezultatul final: 0-3.

Un eșec nemeritat, totuși, mai ales prin proporțiile scorului, pentru campionii României, care au dominat destul de clar prima repriză a jocului, precum și o bună parte din cea secundă, fără să reușească să concretizeze însă niciuna dintre ocaziile pe care le-au avut.

Returul confruntării dintre Rosenborg și Steaua se va disputa pe 27 august, la Trondheim (21,00 — ora României), învingătoarea acestei duble manșe urmând să evolueze în grupele Europa League.

De la ora 21:00, Steaua și Rosenborg se întâlnesc în prima manșă a play-off-ului UEFA Europa League, pe Arena Națională!

Europa League. Steaua - Rosenborg

Europa League. Steaua – Rosenborg

După ce au părăsit UEFA Champions League, Steaua riscă acum să părăsească Europa, în cazul în care vor fi eliminați de norvegienii de la Rosenborg. Fără licență, Mirel Rădoi nu va mai putea sta pe bancă, locul său urmând să fie luat de Massimo Pedrazzini.

Europa League. Steaua – Rosenborg. „Sperăm să avem o prospeţine în joc. E un adversar dificil, care a pus probleme în trecut. Avem posibilitatea revanşei şi să dovedim că lipsa de rezultate de până acum nu e din vina jocului sau lipsei de concentrare a jucătorilor. Băieţii s-au pregătit extraordinar să facă faţă acestei competiţii”, a spus Massimo Pedrazzini.

Europa League. Steaua – Rosenborg. „Ne aşteaptă un meci foarte dificil cu Rosenborg. Am văzut pe video care sunt plusurile şi minusurile lor. Sperăm ca la ora meciului să-i anihilăm, să punem în practică ceea ce ne ne va cere Mister şi, bineînţeles, să obţinem un rezultat pozitiv mâine, iar la final să ne calificăm. Era mult mai bine dacă domnul Rădoi s-ar fi aflat pe bancă şi sperăm să nu se simtă absenţa sa”, a fost opinia lui Adi Popa.

Europa League. Steaua – Rosenborg. Antrenorul Kare Ingebrigtsen a deplasat la București 18 jucători, printre ei și Ole Selnaes și Andres Konradsen, care n-au fost în lot la ultimele două meciuri oficiale ale lui Rosenborg. Selnaes, 21 de ani, a lipsit în ultimele două săptămâni fiind accidentat, dar mijlocașul crescut de Rosenborg e om de bază, fiind titular indiscutabil în primele 18 etape din campionat și în meciurile precedente din Europa.

Konradsen, care are 25 de ani, e ultimul transfer reușit de vicecampioana Norvegiei, fiind adus acum trei zile de la Rennes. El ar putea practic debuta la Rosenborg joi seara, contra Stelei.

Europa League. Steaua – Rosenborg. ECHIPELE PROBABILE

Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Toșca, Guilherme – Muniru, Filip – A. Popa, Hamroun, Chipciu – Tade

Antrenor: Mirel Rădoi

Rosenborg: Andre Hansen – Svensson, Bjordal, Ryjolfsson, Skjelvik – Jensen, Vilhjalmsson, Midtsjo – Helland, Soderlung, Mikkelsen

Antrenor: Kare Ingebrigtsen

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult