Acasa Sport-AutoSport Europa League. Tragere la sorti semifinale

Europa League. Tragere la sorti semifinale

scris de Z.V.
13 afisari

Șahtior Donețk, pregătită de antrenorul român Mircea Lucescu, va întâlni formația spaniolă Sevilla FC, deținătoarea trofeului, în semifinalele actualei ediții a Europa League la fotbal, conform tragerii la sorți care a avut loc vineri la sediul UEFA de la Nyon.

europa league semifinaleÎn cealaltă confruntare din penultimul act al acestei competiții, echipa spaniolă Villarreal va juca împotriva formației engleze FC Liverpool.

Meciurile vor avea loc pe 28 aprilie (turul) și 5 mai (returul), finala Europa League ediția 2015/2016 urmând să se dispute în data de 18 mai, pe stadionul St Jakob Park din Basel (Elveția).

Șahtior Donețk și FC Sevilla s-au mai întâlnit în optimile de finală ale ediției 2006/2007 din Cupa UEFA, predecesoarea Europa League. După un 2-2 în Spania, spaniolii au reușit să se impună cu 3-2 după prelungiri, în meciul retur, calificându-se în faza următoare.

Din motive administrative, UEFA a stabilit ca învingătoarea duelului dintre Villarreal și FC Liverpool să îndeplinească rolul de gazdă la finala de la Basel. Cele două formații nu s-au mai întâlnit până acum în cupele continentale, însă ambele au o bogată experiență în competițiile europene intercluburi.

FC Liverpool a cucerit de trei ori în istoria sa Cupa UEFA (1973, 1976 și 2001), având totodată în palmares cinci succese în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor (1977, 1987, 1981, 1984 și 2005).

Villarreal a mai disputat anterior două semifinale în Europa League, ultima oară în 2011, după ce în 2006 s-a calificat în penultimul act al Ligii Campionilor, unde a fost eliminată de Arsenal Londra. „Submarinul galben” a cucerit de două ori Cupa Intertoto, în 2003 și 2004.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult