Acasa Sport-AutoSport Europa League, tur III preliminar: AS Trencin – Astra Giurgiu, scor 1-3 (video)

Europa League, tur III preliminar: AS Trencin – Astra Giurgiu, scor 1-3 (video)

scris de Z.V.
9 afisari

Astra Giurgiu a făcut un pas mare spre play-off-ul competiţiei de fotbal Europa League, după ce a reuşit o victorie splendidă cu scorul de 3-1 (1-0) în faţa formaţiei slovace AS Trencin, joi, la Dubnica (Slovacia), în prima manşă a turului III preliminar.

Astra a condus cu 3-0, prin golurile marcate de Constantin Budescu (8), Fwayo Tembo (49) şi Kehinde Fatai (51), golul de onoare al gazdelor fiind reuşit de Jakub Holubek (82). Slovacii şi-au creat prima ocazie de gol în min. 4, când apărarea giurgiuveană a respins cu greu o minge ce s-a plimbat prin careul Astrei. Echipa condusă de pe margine de secunzii Cezar Zanfir şi Mihai Teja (principalul Daniel Isăilă e suspendat) a reuşit să deschidă scorul în min. 8, când Fatai l-a forţat pe portarul Volesak să iasă din poartă, acesta a respins greşit, iar Budescu a marcat cu latul de la aproape 30 de metri în poarta goală: 0-1.

Slovacii au pus constant presiune pe poarta apărată de Silviu Lung jr, iar R. Mazan (15) a ratat o şansă mare de egalare, însă a tras peste poartă, deşi era nemarcat în careu. Astra a replicat imediat, însă Budescu a fost blocat de Volesak (16). Trencin a beneficiat de foarte multe faze fixe din preajma careului, cornere şi lovituri libere, iar Ramon, nesupravegheat, a reluat din voleu peste poartă, Lung a fost salvator în min. 33, când a respins şutul nigerianului Adi.
Budescu a fost din nou în prim plan în min. 35, dar Volesak a respins. Astra s-a apărat grupat până la pauză şi Fatai a cerut penalty în min. 44, când a căzut în careul gazdelor la un duel cu Klescik, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Astra a reuşit să tranşeze disputa în primele minute ale reprize secunde, când a punctat de două ori. Mai întâi, Tembo a trimis în plasă mingea bâlbîită de Volesak şi Mazan (49), reluată de Fatai la centrarea lui Budescu. Apoi, Fatai a marcat la colţul lung, finalizând un contraatac purtat de unul singur (53).

Gazdele au acuzat şocul, iar Tembo a fost aproape de un nou gol, dar a tras mult pe lângă poartă din poziţie excelentă (54). Trencin a căutat măcar golul de onoare, dar şutul lui William a fost respins de Lung (53), iar Stefanik a nimerit bara transversală din afara careului (59). Stefanik a fost aproape de gol, dar Lung a fost atent şi a reţinut mingea reluată de slovac (79), după o perioadă în care Astra a controlat jocul.
Gazdele au marcat, în cele din urmă, prin Jakub Holubek (82), după o gafă a lui Ben Youssef, şi au forţat pe un final în care jucătorii giurgiuveni au părut mai relaxaţi. Lung a intervenit salvator în faţa lui Cogley (89).

Deşi Trencin a dominat jocul, Astra a reuşit o victorie foarte importantă, iar manşa secundă, care va avea loc pe 8 august, la Bucureşti, pe Arena Naţională, pare o simplă formalitate.

FK AS Trencin – Astra Giurgiu 1-3 (0-1)
Au marcat: Jakub Holubek (82), respectiv Constantin Budescu (8), Fwayo Tembo (49), Kehinde Fatai (51).
Dubnica nad Vahom, stadion ”MFK Dubnica”
Europa League – turul III preliminar (manşa I)

Au evoluat echipele:
Trencin: 1. Milos Volesak (căpitan) – 17. Peter Cogley, 22. Ramon, 19. Peter Klescik, 27. Robert Mazan – 16. Karol Mondek (13. Marek Frimmel, 79), 8. Aldo Baez (5. Damian Baris, 60), 14. Jakub Holubek – 11. William Alves de Oliveira, 26. Samuel Stefanik – 12. Fanendo Adi (6. Tomas Malec, 81). Antrenor: Lubos Nosicky.
Rezerve neutilizate: 24. Igor Semrinec – 2. Lukas Skovajsa, 3. Milan Rundic, 18. Patrik Misak.
Astra: 1. Silviu Lung jr – 77. Alexandru Măţel, 25. Valerică Găman, 5. Syam Ben Youssef, 13. Júnior Morais – 8. Takayuki Seto, 18. Marian Cristescu (20. Ştefan Bărboianu, 87) – 7. Fwayo Tembo, 10. Constantin Budescu (căpitan), 91. William de Amorim (9. Gabriel Enache, 63) – 21. Kehinde Fatai (22. Mirko Ivanovski, 78). Antrenor: Daniel Isăilă.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaş – 23. Alexandru Giurgiu, 27. Andrei Mureşan, 17. Sergiu Ungurean.

Arbitru: Christian Dingert; arbitri asistenţi: Thorsten Schiffner, Sascha Stegemann; arbitru de rezervă: Guido Winkmann (toţi din Germania)
Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), Observator UEFA pentru arbitri: William Young (Scoţia)
Cartonaşe galbene: Cristescu (25), Baez (27), Măţel (61), Baris (68, 90+5), Ramon (88).
Cartonaş roşu: Baris (90+5)

Joi, 1 august, cu ȋncepere de la ora 18, AS Trencin și Astra Giurgiu se ȋntȃlnesc ȋn manșa tur a dublei din turul III preliminar al Europa League.

Europa League, tur III preliminar: AS Trenčín vs Astra Giurgiu

Astra Giurgiu a reușit o surpriză în turul al-II-lea al Europa League, învingând-o cu 2-1 la Nicosia pe Omonia, după ce remizase în tur, 1-1, la București. Giurgiuvenii și-au amânat meciul din campionat cu Steaua pentru a pregăti cât mai bine jocul cu slavacii, în care vizează calificarea în play-off.

Deși plecarea spre Slovacia pentru meciul cu AS Trencin trebuia să aibă loc miercuri, la ora 10:30 dimineața, zborul a fost întârziat deoarece doi dintre fotbaliștii giurgiuveni au întâmpinat probleme cu viza. Aceștia sunt Kehinde Fatai și Fwayo Tembo, primul confruntându-se cu probleme similare și în deplasarea anterioară efectuată de Astra din Europa League, cu NK Domžale. Până la urmă oficialii Astrei au reușit să rezolve doar problemele legate de viza lui Tembo, zambianul putând pleca alături de colegii săi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult