Acasa Sport-AutoSport Europa League, tur III preliminar: Pandurii Târgu-Jiu – Hapoel Tel Aviv, scor 1-1 (video)

Europa League, tur III preliminar: Pandurii Târgu-Jiu – Hapoel Tel Aviv, scor 1-1 (video)

scris de Z.V.
7 afisari

Pandurii Tg. Jiu şi Hapoel Tel Aviv au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), joi seara, pe Cluj Arena, în prima manşă a turului III preliminar al competiţiei de fotbal Europa League.

Pentru gorjeni a marcat Dan Nistor (4), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Lucas Sasha (29). Meciul de la Cluj a început practic de la scorul de 1-0 pentru gorjeni, după ce Matulevicius a întors o minge spre Nistor, acesta trimis destul de slab spre poartă, însă portarul a scăpat balonul peste el (4).

Echipa lui Cristian Pustai a solicitat penalty două minute mai târziu, când Christou a fost agăţat în careu, dar arbitrul nu a acordat nimic. Eric l-a testat de la distanţă pe Amos (18), însă portarul israelian a reţinut în doi timpi.
Hapoel a preluat apoi controlul jocului, a fost mai agresivă, mai tehnică şi mai rapidă, iar ocaziile de gol nu au întârziat să apară la poarta lui Stanca. Damari a fost periculos în două rânduri, mai întâi a tras pe lângă ţintă (24), iar apoi şutul său a fost prins de Stanca (26). Oaspeţii au restabilit egalitatea în min. 29, când brazilianul Lucas Sasha a executat perfect o lovitură liberă de la circa 20 de metri: 1-1.

Până la pauză, Hapoel a mai avut două oportunităţi, prin Schechter (40), dar Stanca a respins foarte bine, şi Gerzicich (45), reluare peste poartă. În repriza secundă, Pandurii a schimbat registrul şi a fost mai incisivă, iar ocaziile mari de gol au venit imediat: Amos a fost salvator în două rânduri, la voleul lui Eric (49) şi la şutul din careu al lui Momcilovic (52). Schechter a fost şi el foarte periculos în min. 57, când a reluat din prima centrarea lui Dgani, însă Stanca a respins în corner.

După o perioadă de acalmie în joc, Eric a reuşit o fază spectaculoasă şi l-a angajat pe lituanianul Matulevicius, însă acest a fost deposedat in extremis de portarul Amos (72). Balticul s-a remarcat şi un minut mai târziu, când şutul său a trecut peste poartă.
Meciul s-a încheiat nedecis, un rezultat echitabil totuşi, chiar dacă vicecampioana României a avut trei ocazii mari în repriza secundă. Pandurii păstrează şanse de calificat în partida revanşă de la Tel Aviv, pe 8 august.

Joi, 1 august, cu ȋncepere de la ora 21, Pandurii Târgu-Jiu și Hapoel Tel Aviv se ȋntȃlnesc ȋn manșa tur a dublei din turul III preliminar al Europa League.

Europa League, tur III preliminar: Pandurii Târgu-Jiu vs Hapoel Tel Aviv

Pandurii are un start de sezon reușit, fiind neînvinsă după patru meciuri oficiale. Echipa lui Pustai a câștigat până acum meciurile de acasă cu Brașov și Levadia și a remizat în deplasare la Tallinn şi Ploieşti. Joi, gorjenii vor întâlni pe „Cluj Arena” o echipă mult mai puternică, Hapoel Tel-Aviv, care a câștigat 13 titluri în Israel. Obiectivul Pandurilor este în primul rând de a nu primi gol și dacă vor putea, să învingă, fie și la limită.

Israelienii vor avea la meci şi susţinerea a aproximativ 120 de fani, care vor face deplasarea la Cluj-Napoca. Hapoel a mai jucat pȃnǎ ȋn prezent 3 partide cu echipe romȃnești, de fiecare datǎ fiind vorba de Rapid, rezultatele fiind ȋmpǎrțite. Ȋn 2006-2007 ȋn Cupa UEFA, cele douǎ formații au terminat la egalitate 2-2, ȋn timp ce ȋn sezonul 2011-2012 al Europa League, Rapid a cȃștigat ȋn deplasare, scor 1-0 și a pierdut pe propriul teren, scor 1-3.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS