Acasa Sport-AutoSport Europa League, tur III preliminar: Petrolul – Vitesse, scor 1-1 (video)

Europa League, tur III preliminar: Petrolul – Vitesse, scor 1-1 (video)

scris de Z.V.
7 afisari

Petrolul Ploieşti şi formaţia olandeză Vitesse Arnhem au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi seara, pe stadionul ”Ilie Oană”, într-un meci din prima manşă a turului III preliminar al competiţiei de fotbal Europa League.

Oaspeţii au deschis scorul prin brazilianul Jonathan Reis (52 – penalty), dar Petrolul a obţinut egalul în urma golului înscris de internaţionalul Gicu Grozav (84).
Petrolul şi-a impus mai greu jocul, dar a avut prima ocazie, în min. 4, când Grozav a tras mult peste poartă din poziţie relativ bună. De Lucas a trimis o centrare periculoasă la colţul lung, dar inutilizabilă (15), însă cea mai mare ocazie a fost irosită de francezul Kakuta (19), al cărui şut a fost respins în corner de Pecanha. Younes (22) a ameninţat şi el poarta batavilor, dar mingea, lovită cu capul, s-a dus peste transversală. Kazaişvili (25) a tras şi el destul de bine, dar mingea s-a dus alături de poarta Petrolului.

”Găzarii” au pus stăpânire pe joc şi şi-a creat câteva ocazii bune până la pauză, dar nu a găsit drumul spre gol. De Lucas (29) a reuşit să dribleze portarul, dar balonul a ieşit în afara terenului. Boudjemaa a tras puţin peste transversală (32), după care Velthuizen a respins şutul lui Grozav (36), după care Dore a fost blocat in extremis.

La reluare, georgianul Ceanturia a expediat un şut fără probleme pentru Pecanha, după care arbitrul a acordat uşor penalty la un duel între Benga şi Reis, iar atacantul brazilian a transformat lovitura de pedeapsă (52).
Petrolul a presat cu toate puterile, dar nu a făcut-o prea lucid, iar ocaziile de gol au fost destul de rare. De Lucas (66) a tras bine de la distanţă, însă Velthuizen a respins în corner, iar Grozav (70) a reluat slab cu capul, peste transversală. Morar a trimis o minge care s-a scurs milimetric pe lângă buturile olandeze (77).
Vitesse a căutat să finalizeze pe contre de câte ori a avut şansa, iar Pecanha a fost nevoit să acorde corner la şutul cadrat al lui Vejinovic (68).

Echipa lui Cosmin Contra a reuşit în cele din urmă egalarea, în min. 84, când De Lucas a tras spre poartă, mingea a fost deviată şi a ajuns la Grozav, care a reuşit să trimită în plasă, chiar dacă a fost atinsă şi de van der Struijk: 1-1.
Petrolul poate merita mai mult în acest meci, a alergat mult, a dominat, însă a făcut-o fără prea multă luciditate şi a fost lipsită de şansă. Echipa lui Contra păstrează şanse de calificare chiar dacă meciul deciisv se va disputa în Olanda, pe 8 august.

Joi, 1 august, cu ȋncepere de la ora 19, Petrolul Ploiești și Vitesse Arnhem se ȋntȃlnesc ȋn manșa tur a dublei din turul III preliminar al Europa League.

Europa League, tur III preliminar: Petrolul Ploiesti vs Vitesse Arnhem

Petrolul vine dupǎ un rezultat de egalitate, acasă, scor 1-1, în fața Pandurilor, ȋn care eroul negativ al meciului a fost Gicu Grozav, care a executat o scǎrițǎ la un penalty în finalul meciului. În turul precedent al Europa League, lupii galbeni nu au avut nicio emoție cu feroezii de la Víkingur Gøta, eliminându-I lejer, cu o dublǎ victorie.

Dubla cu olandezii nu se compară cu partidele cu amatorii din Insulele Feroe, chiar dacǎ Vitesse nu este o echipă de calibru precum Ajax, PSV sau Feyenoord.  Vitesse Arnhem a mai jucat cu o echipă din România, Rapid, în Cupa UEFA, sezonul 2002-2003, remizȃnd scor 1-1 pe propriul teren, dar ȋnvingȃnd ȋn Giulești cu scorul de 1-0.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult