Acasa Sport-AutoSport Europa League. West Ham United – Astra Giurgiu, scor 2-2

Europa League. West Ham United – Astra Giurgiu, scor 2-2

scris de Z.V.
65 afisari

West Ham United și Astra Giurgiu au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), joi seara, pe Boleyn Ground din Londra, în prima manșă a turului trei preliminar al Europa League la fotbal.

West Ham United - Astra Giurgiu

West Ham United – Astra Giurgiu

Astra a reușit un rezultat excelent la Londra, care îi oferă destule șanse de calificare în faza următoare a competiției.

West Ham a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Enner Valencia (23) și Mauro Zárate (51), dar Astra a revenit excelent după ce gazdele au rămas în zece oameni, marcând prin Fernando Boldrin (71) și Angelo Ogbonna (82, autogol).

Londonezii au început mai bine jocul, iar argentinianul Zarate (16) a avut prima ocazie bună, fiind blocat de două ori în careul Astrei.

Astra a replicat la scurt timp și Filipe Teixeira (21) a fost aproape de deschiderea scorului, dar a ratat ținta.

WHU a deschis scorul prin ecuadorianul Enner Valencia, cu o lovitură de cap, din centrarea francezului Dimitri Payet.

Gazdele au suferit apoi două lovituri în decurs de câteva minute, O’Brien și Valencia accidentându-se, astfel că antrenorul Slaven Bilic a fost nevoit să-i schimbe înainte de pauză.

În finalul primei reprize, londonezii au trecut pe lângă majorarea scorului în două rânduri, dar Lung a respins mingea trimisă cu capul de Ogbonna (43) și apoi s-a remarcat la șutul cu efect al lui Zarate (45+3).

Portarul Astrei a intervenit bine și în debutul părții secunde în fața lui Payet (48), dar a fost învins trei minute mai târziu de Zarate, după o acțiune personală superbă a sud-americanului (51).

Zarate a fost aproape de dublă, dar Lung a salvat un nou gol (56).

West Ham a rămas în zece oameni, după ce Collins a văzut al doilea cartonaș galben (59), ambele pentru faulturi la Budescu. Din acest moment raportul de forțe s-a schimbat și Astra a început să împingă tot mai mult jocul spre poarta lui Adrian.

Budescu (60) a executat periculos o lovitură liberă, dar nu a prins spațiul porții, apoi Filipe Teixeira (62) a ratat și el de puțin.

Lung a fost la post la mingea trimisă de Payet (68), după care Astra a reușit să înscrie, prin Fernando Boldrin, cu un șut de senzație, care l-a lăsat fără replică pe portarul spaniol Adrian (71).

Geraldo Alves (80) a trecut și el pe lângă gol, dar mingea lovită cu capul de fundașul portughez s-a dus peste poartă. Astra a reușit egalarea în minutul 82, când internaționalul italian Angelo Ogbonna a vrut să respingă o centrare, dar a lovit greșit balonul, care a intrat în poartă.

Gazdele au forțat victoria pe final, au cerut un penalty, dar Payet s-a ales cu cartonaș galben pentru proteste, iar antrenorul Bilic a fost trimis în tribună.

Astra are o șansă importantă de a trece de West Ham, care în meciul de la Giurgiu, din data de 6 august, va fi lipsită de O’Brien, Collins și poate Valencia.

De remarcat că West Ham, care s-a calificat în cupele europene grație clasamentului Fair Play, a primit trei cartonașe roșii în ultimele cinci partide. În precedentul tur, londonezii au trecut cu mari emoții (la loviturile de departajare) de modesta echipă malteză Birkirkara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult