Europa League: Steaua Bucureşti - Molde FK, scor 2-0 (video) | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Europa League: Steaua Bucureşti – Molde FK, scor 2-0 (video)

Europa League: Steaua Bucureşti – Molde FK, scor 2-0 (video)

scris de Șt. C
0 afisari

Steaua Bucureşti a învins cu scorul de 2-0 (2-0) formaţia norvegiană Molde FK, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League.

Fotbal - Europa League: Steaua Bucureşti - Molde FK 2-0

Fotbal - Europa League: Steaua Bucureşti - Molde FK 2-0

Steaua a câştigat mai clar decât arată scorul, prin golurile lui Vlad Chiricheş (30) şi Raul Rusescu (32), dar a avut o bară (Latovlevici – 3) şi a ratat un penalty (Tănase – 58), pe lângă alte numeroase ocazii clare.

Steaua a început tare meciul şi ocaziile au curs una după alta la poarta lui Molde, prima fiind una mare – bară Latovlevici (3). Peste trei minute, Tănase a trimis un şut-centrare, portarul a respins în faţă, dar Rocha a reluat foarte slab. Un moment de respiro al steliştilor a prilejuit ieşirea scandinavilor din propria jumătate, iar Ekpo a tras peste poartă (8). În acelaşi minut, Tănase i-a testat vigilenţa lui Söderberg, dar acesta a fost pe fază.

Chipciu a fost şi el aproape de gol (15), dar şutul său a fost respins de pe linia porţii de un fundaş. Szukala (28) a trimis cu capul peste transversală, o fază care a prevestit primul gol al Stelei, reuşit de Chiricheş, cu o execuţie de excepţie – foarfecă (30). Norvegienii au acuzat şocul şi au primit un nou gol, marcat de Rusescu, din pasa lui Latovlevici (32). Până la pauză, Chipciu a creat panică în două rânduri la poarta lui Söderberg, în min. 35, când goalkeeper-ul lui Molde a prins mingea expediată de şeptarul stelist, şi în min. 37, când fundaşii norvegieni au fost aproape de autogol.

Debutul părţii secunde a fost mai echilibrat, dar în cele din urmă Steaua a reuşit din nou să creeze pericol la poarta lui Molde, iar Costea a obţinut un penalty (faultat de Simonsen), dar Cristi Tănase a executat modest şi Söderberg a respins. Tănase a mai ratat o bună şansă în min. 66, când şutul său a trecut pe lângă poartă.

Molde a avut şi ea o ocazie în min. 68, dar Tătăruşanu a fost atent la şutul lui Johansen.  M. Costea a avut şansa golului în min. 69, însă lovitura sa de cap a trimis mingea puţin alături (69), pentru ca Söderberg să respingă şutul lui Tănase un minut mai târziu. Molde a avut o mare oportunitate în min. 72, când Tătăruşanu a scăpat mingea la o centrare, după care Szukala a blocat şutul lui Steenslid (72). Chipciu a irosit o mare şansă de gol în min. 82, când şutul său a ocolit de puţin poarta norvegiană.

Steaua a obţinut o victorie importantă care o menţine pe primul loc în Grupa E, iar pe 8 noiembrie va juca revanşa cu Molde, în deplasare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult