Acasa Sport-AutoSport FC Rapid a facut apel la TAS in cazul Varga-Balan

FC Rapid a facut apel la TAS in cazul Varga-Balan

scris de Ziua Veche
0 afisari

Finantatorul Rapidului, George Copos a declarat, miercuri, ca gruparea giulesteana a initiat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne procedura de atac a hotararilor comisiilor LPF in cazul Varga – Balan, FC Rapid urmand sa ceara daune „de milioane de euro”, informeaza Mediafax.


 

 

„Am facut apel la TAS, am initiat deja procedura de atac. Nu s-a pus la indoiala niciun moment daca sa mergem sau nu mai departe. Pentru ca noi credem cu tarie ca Rapid a fost de buna credinta si ca a respectat intocmai regulamentele din Romania. Regulamente pe care nu le-am facut noi. Am trimis deja o scrisoare la TAS prin care ii anuntam de intentia noastra de a merge pana la capat. Acum avocatii nostri pregatesc motivarea, care va fi transmisa in urmatoarele zile celor de la TAS. Cerem daune de milioane de euro celor vinovati in cazul Varga – Balan. Nu vreau sa spun daca vom cere daune Ligii, comisiilor sau altcuiva pentru ca nu vreau sa deconspir planul nostru. Dar cei vinovati trebuie sa plateasca”, a explicat oficialul rapidist.

Copos a afirmat ca FC Rapid este pregatita sa mearga chiar si in instantele civile dupa incheierea procesului de la TAS. „Suntem hotarati sa mergem pana la capat pentru a demonstra ca dreptatea este de partea noastra si ca Rapid a fost de buna credinta in acest caz. Dupa TAS vom merge si in instantele civile. E vorba de un abuz de drept facut de anumite persoane, iar noi vrem sa facem si o plangere penala pentru felul in care s-a procedat in acest caz. De asemenea, jucatorii vor da in judecata LPF pentru ca li se refuza dreptul la munca”, a adaugat George Copos.

Federatia a admis ca transferurile celor doi jucatori sunt legale si in momentul in care s-au efectuat s-au respectat regulamentele. Pentru ca federatia le-a dat drept de joc lui Varga si Balan in Liga a III-a. Noi am primit deja o scrisoare foarte interesanta de la Federatia Romana de Fotbal. Nu pot sa spun ce contine, dar este foarte interesanta. Asadar federatia admite ca transferurile sunt legale, iar Liga sustine ca nu sunt legale. Cum este posibil? Iar Liga chiar si acum refuza sa ne dea vize pentru Liga I”, a mai precizat George Copos.

Comisia de Recurs a Ligii Profesionisite de Fotbal, ultima instanta pe linie sportiva din Romania, a respins, vineri, memoriul clubului Rapid la decizia Comisiei de Disciplina, potrivit careia formatia Rapid a pierdut, cu 0-3, meciul cu FC Timisoara, deoarece i-a folosit pe jucatorii Dacian Varga si Tiberiu Balan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult