Acasa Sport-AutoSport Fed Cup. Romania-Eleveția, scor 3-1 (video)

Fed Cup. Romania-Eleveția, scor 3-1 (video)

scris de B.C.R
22 afisari

Echipa feminină de tenis a României a învins cu scorul general de 3-1 formaţia Elveţiei în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială I a Fed Cup, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În ultimul meci al acestei confruntări, unul fără miză, perechea elveţiană Viktorija Golubic/Jil Teichmann a dispus cu 0-6, 6-0, 10-6 de cuplul român compus din Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu.

Sorana şi Mihaela au încercat să ofere un spectacol pentru public şi deşi nu sunt obişnuite să joace dublu, mai ales Cîrstea, dar au reuşit să câştige surprinzător la zero primul set. Elveţiencele au profitat apoi de mai multe erori ale jucătoarelor române şi au câştigat a doua manşă tot cu 6-0. În super tie-break, tot elveţiencele au fost mai inspirate şi au adus punctul de onoare pentru echipa lor.

Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, a adus calificarea României în Grupa Mondială a Fed Cup, obţinând victoria decisivă în barajul cu Elveţia, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Halep a învins-o în două seturi, 6-2, 6-1, pe veterana Patty Schneyer (39 ani/locul 149 WTA), cea care a înlocuit-o în echipa elveţiană pe Timea Bacsinszky, pentru primul meci al zilei de duminică.

„Astăzi a fost un pic mai uşor, am fost un pic mai relaxată – chiar dacă nu este simplu să ştii că joci meciul decisiv. Publicul a fost extraordinar. Mi-am dat drumul la joc şi am reuşit să dau totul. Astăzi am avut mai multă încredere în returul meu, iar atunci când am avut nevoie, am jucat mai bine. Cu 40 de minute înainte de meci a venit arbitrul la noi şi a anunţat că s-a schimbat jucătoarea… m-am gândit că ar fi trebuit să mă antrenez un pic cu Mihaela Buzărnescu. Au fost două zile grele, din punct de vedere emoţional”, a declarat la finalul partidei liderul mondial.

Simona a confirmat că îşi doreşte trofeul Fed Cup. „Trebuie să visezi mereu, iar eu am visat mereu, de când eram mică. Sper să mergem cât mai departe în Fed Cup, în fazele finale. Avem o echipă puternică, iar dacă jucăm acasă, cu un astfel de public, este greu să pierdem”, a transmis Simona, cea care a adus două dintre cele trei puncte ale victoriei cu 3-0 a României în faţa Elveţiei.

România conduce cu 2-0 Elveţia în barajul pentru Grupa Mondială 1 de la Fed Cup. Dacă Simona Halep se va impune în duelul de azi cu Timea Bacsinszky (12:00, Digi Sport 1), al patrulea meci de simplu nu se va mai disputa. Spectatorii prezenţi vor asista, în cazul în care scorul se face 3-0 pentru tricolore, doar la disputa de dublu.

Timea Bacsinszky nu o va mai întâlni pe Simona Halep, în primul meci al zilei, în Fed Cup. Elveţienii au surprins şi au înlocuit-o pe jucătoarea lor cel mai bine clasată cu Patty Schnyder.

Halep şi Begu au adus primele două puncte în confruntarea cu reprezentantele din „Ţara Cantoanelor”, astfel că ţara noastră e la doar un meci distanţă de calificarea între cele mai bune 8 echipe din lume.

În acest moment, diferenţa de formă dintre cele două e evidentă, astfel că specialiştii anticipează o victorie fără emoţii a reprezentantei noastre. În cele patru dueluri anterioare, constănţeanca s-a impus de trei ori, în singura întâlnire de pe zgură cedându-i doar 5 game-uri adversarei de azi (la Madrid, în 2016).

În condiţiile în care Halep aduce punctul decisiv, al doilea meci de simplu al zilei, care le-ar aduce faţă în faţă pe Irina Begu şi Viktorija Golubic nu se va mai disputa. Reprezentanţii celor două formaţii s-au întâlnit şi s-au pus de acord că se va trece direct la duelul de dublu, unde am putea să asistăm la schimbări în componenţa echipelor.

Programul de duminică, aşa cum a fost anunţat iniţial:

Simona Halep – Timea Bacsinszky (12:00, Digi Sport 1)
Irina Begu (Sorana Cîrstea) – Viktorija Golubic (14:00, Digi Sport 1)
Irina Begu / Simona Halep – Patty Schnyder / Jil Teichmann (16:00, Digi Sport 1)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult