Acasa Sport-AutoSport Fed Cup: România – Ucraina, scor 2-0

Fed Cup: România – Ucraina, scor 2-0

scris de Șt. C
1 afisari

Echipa feminină de tenis a României a învins formația Ucrainei cu scorul de 2-0, duminică, la Budapesta, într-un meci de baraj din Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa a competiției Fed Cup și s-a calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială II, programat în aprilie.

Simona Halep (foto:bucurestifm.ro)

Simona Halep (numărul zece mondial) a învins-o pe Elina Svitolina (39 WTA) cu 6-3, 7-5 în al doilea meci de simplu, după ce românca a fost condusă cu 5-3 și a salvat câteva mingi de set. Halep a reușit apoi să câștige patru ghemuri la rând (7-5) și să aducă victoria echipei României. Halep avea ascendentul victoriei cu 6-1, 6-1 reușite în toamna anului trecut în fața Elinei Svitolina, în Turneul Campioanelor de la Sofia.

Primul punct al echipei noastre a fost adus de Sorana Cîrstea (locul 26 WTA), care a învins-o pe Olga Savciuk (175 WTA) cu 6-3, 6-0, în primul meci de simplu. Sorana are acum 3-0 la meciurile directe cu Savciuk, pe care a mai învins-o cu 7-5, 6-0 în 2007, tot la Budapesta, în calificări, și anul trecut la Toronto, în primul tur, cu 6-2, 6-3.

Meciul de dublu, care trebuia să opună perechile formate din Monica Niculescu (54 WTA la simplu și 47 WTA la dublu) și Irina-Camelia Begu (147 WTA la simplu și 85 WTA la dublu), respectiv Nadia Kicenok (103 WTA) și Olga Savciuk, nu se va mai disputa, potrivit Federației Române de Tenis.

România a câștigat toate meciurile din Grupa B cu 2-1, învingând pe rând Ungaria, Marea Britanie și Letonia, în timp ce Ucraina a trecut cu 3-0 de Slovenia și Israel și cu 2-1 de Austria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult