Acasa Sport-AutoSport Fed Cup. Simona Halep învinsă de Karolina Pliskova

Fed Cup. Simona Halep învinsă de Karolina Pliskova

scris de Z.V.
26 afisari

Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul meci de simplu al întâlnirii care opune echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

Susținută din tribună de aproximativ 7.000 de suporteri, Simona Halep a început destul de greu, pierzând primul ghem al meciului la zero, pentru ca pe următorul, pe propriul serviciu, să îl câștige cu dificultate la 40. La scorul de 1-1, jucătoarea română reușește break-ul, dar își pierde imediat serviciul. Simona Halep preia conducerea în fața jucătoarei din Cehia în ghemul al cincilea când reușește al doilea break consecutiv.

De la scorul de 3-2, cele două jucătoare își câștigă serviciul până la 5-4, când numărul 13 mondial reușește break-ul după ce Simona Halep ratează o minge de set. Acesta a fost de altfel și cel mai disputat game al primului set, el întinzându-se pe mai mult de zece minute. Replica jucătoarei române nu se lasă așteptată, iar Halep câștigă pe serviciul adversarei, însă setul este împins de Pliskova în tie-break.

Mult mai motivată, a treia jucătoare a lumii se impune în tie-break cu 7-4 și câștigă setul cu 7-6 după o oră și șapte minute de joc.

În setul a doilea, Karolina Pliskova începe să își fructifice mult mai ușor arma sa principală, serviciul, și reușește să preia conducerea destul de devreme cu 2-1 după un break la 30, iar imediat face 3-1. Deși muncește mult și aleargă după fiecare minge, jucătoarea română nu reușește să câștige pe serviciul adversarei decât abia în al optulea ghem al setului. Simona egalează la 4-4 după un ghem lung în care Karolina Pliskova face și prima sa dublă greșeală din meci.

Jucătoarea cehă revine însă rapid în joc și câștigă break-ul, pentru ca ghemul final să îl câștige la 15. Pliskova se impune cu 6-4 în setul doi după 50 de minute de joc.
În setul decisiv Simona Halep începe să fie dominată din ce în ce mai mult de adversară. Mult mai calmă și mai încrezătoare în forțele proprii, Pliskova face break-ul și preia conducerea cu 3-2. Din acel moment jucătoarea română aproape că nu mai luptă și pierde ghem după ghem. La 5-2, Halep salvează o minge de meci, dar era prea târziu. Pliskova câștigă setul cu 6-2 și aduce victoria Cehiei în meciul de deschidere care s-a încheiat după 2 ore și 34 de minute.

Simona Halep, numărul trei mondial, o va întâlni pe Karolina Pliskova, sâmbătă, de la ora 13,00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în prima partidă de simplu a confruntării dintre echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri.

Simona Halep - Karolina Pliskova

Simona Halep – Karolina Pliskova

Al doilea meci de simplu de sâmbătă va fi cel dintre Monica Niculescu și Petra Kvitova.

Duminică, tot de la ora 13,00, Simona Halep va juca împotriva Petrei Kvitova, iar Niculescu o va avea ca adversară pe Karolina Pliskova. Eventualul meci de dublu va opune perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru și Denisa Allertova/Barbora Strycova.

Simona Halep a declarat că trebuie să fie agresivă împotriva Karolinei Pliskova (nr. 13 WTA) și a precizat că are încredere că poate câștiga meciul de deschidere al întâlnirii România – Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

Meciul dintre Simona Halep si Karolina Pliskova poate fi urmarit video live stream aici sau aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult