Acasa Sport-AutoSport Federația Română de Baschet are o nouă conducere

Federația Română de Baschet are o nouă conducere

scris de C.S.
3 afisari

Federația Română de Baschet are o nouă conducere. Președintele forului național, Horia Păun, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, componenții noii echipe manageriale.

Președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun. (foto: agerpres)

Echipa sa este formată din Dan Berceanu, secretar general, Tudor Costescu, care de la 1 februarie activează în funcția de antrenor federal, iar Adrian Voinescu este noul director al Departamentului de evenimente și relații internaționale.

Din noua echipă, alături de Carmen Tocală, președinte de onoare, Alina Moanță și Virgil Stănescu, vicepreședinți, mai figurează Virgil Căruțașu, manager la echipele naționale, în Departamentul tehnic.

Horia Păun a declarat că a participat la tragerea la sorți pentru Campionatul European masculin din 2015 (EuroBasket 2015), unde s-a stabilit că echipa națională de seniori a României va face parte din Grupa F, alături de Suedia, Slovacia și Letonia.

La turneul final al competiției care va avea loc în Ucraina, s-au calificat deja Croația, Franța, Lituania, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina, Estonia, Finlanda, Grecia și Turcia. Alte 13 echipe urmează să fie stabilite în faza a doua a calificărilor. Se vor califica câștigătoarele grupelor trase la sorți plus alte șase echipe, cele mai bune de pe locul doi.

Conform programului FIBA-Europe, naționala României va juca primul meci pe 10 august, cu Slovacia (deplasare), apoi pe 13 august cu Suedia (acasă), pe 17 august cu Letonia (deplasare), în data de 20 august cu Slovacia (acasă), pe 24 august cu Suedia (deplasare), iar pe 28 august cu Letonia (acasă).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult