Acasa Sport-AutoSport Federația Română de Handbal are un nou președinte

Federația Română de Handbal are un nou președinte

scris de C.S.
0 afisari

Alexandru Dedu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, învingându-i la alegerile de luni pe directorul tehnic Remus Drăgănescu şi pe Cristian Gaţu, care se afla în fruntea forului din 1996. Fostul internațional a fost ales din primul tur, el obţinând 104 voturi, în timp ce Drăgănescu a primit 56 de voturi.

Alexandru Dedu, noul șef al Federației Române de Handbal.

Cristian Gaţu, care a primit cele mai puţine voturi – 32, era cel mai longeviv preşedinte de federaţie „extra-fotbal”, fiind depăşit în sportul românesc doar de Mircea Sandu (FR Fotbal).

La Adunarea Generală sunt prezenţi delegaţi de la 192 din cele 200 de structuri sportive cu drept de vot.

Alexandru Dedu, fostul component al naţionalei României, dar şi al titratei FC Barcelona, cu care a câştigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni şi două Supercupe ale Europei, are 42 de ani. Ca jucător, a avut o carieră de excepţie, cu 232 de selecţii la reprezentativa de seniori, pentru care a marcat 399 de goluri, la CE, CM sau JO. La nivel de cluburi, a jucat în Franţa, Spania, Germania sau Portugalia, având în palmares nouă titluri de campion, din care trei în România, cu Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti.

Dedu spunea, înainte de alegeri, că principalul motiv pentru care a decis să candideze la preşedinţia FRH este „dragostea pentru handbal, dorinţa de performanţă, dorinţa de mai bine”.

Conform platformei sale, viitoarea organigramă a FRH ar include la nivelul conducerii Consiliul de Administraţie, Comitetul Director, preşedintele, directorul sportiv, directorul de business, secretarul general şi alte cinci comisii independente.

Pe termen mediu, Dedu pune accent pe formarea de centre zonale pentru juniori, modernizarea sediului FRH şi a Sălii Lucian Grigorescu, construirea unei săli destinate doar handbalului pentru meciuri la nivel înalt, depunerea candidaturii României pentru organizarea unui turneu final de Campionat European, iar pe termen lung propune definirea handbalului ca sport naţional, obţinerea de medalii la CE, CM şi JO, dar şi un sediu propriu al FRH.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult