Acasa Sport-AutoSport Federaţia din Bosnia şi Herţegovina, suspendată de FIFA

Federaţia din Bosnia şi Herţegovina, suspendată de FIFA

scris de M.A.
2 afisari

Federaţia Bosniacă de Fotbal (NSBIH) a fost suspendată, vineri, „până la noi ordine” de FIFA şi UEFA, deoarece nu a acceptat schimbarea statului în conformitate cu recomandările celor două instituţii.

Federaţia din Bosnia şi Herţegovina, suspendată de FIFA

„Comitetul Executiv al FIFA (din 28 octombrie 2010) şi cel al UEFA (4 octombrie 2010) a cerut federaţiei bosniace să adopte statutul în conformitate cu cerinţele FIFA şi UEFA până la 31 martie 2011, în caz contrar urmând să fie automat suspendată. Adunarea Generală a federaţiei bosniace, din 29 martie 2011, nu a întrunit cvorumul necesar pentru adoptarea unui nou statut, astfel că federaţia şi-a pierdut drepturile de membru cu efect imediat şi până la noi ordine. Echipele reprezentative şi echipele de club nu mai au voie să participe la competiţii internaţionale de la 1 aprilie 2011 până la rezolvarea problemei. De asemenea, de la 1 aprilie 2011 niciun oficial sau reprezentant al federaţiei nu mai poate participa la meciuri sau evenimente internaţionale”, se arată în comunicat FIFA, citat de Mediafax.

Cele două foruri şi-au exprimat regretul faţă de această decizie şi anunţă că se vor întruni în curând pentru a discuta modalitatea „readucerii BosnieiHerţegoviona în familia fotbalului cât mai curând posibil”.

BosniaHerţegovina face parte din grupa D a preliminariilor Euro-2012, alături de România. Sâmbăta trecută, echipa tricoloră a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativei bosniace, care a devenit favorită la ocuparea celui de-la doilea loc al grupei, ce permite menţinerea în lupta pentru calificare. Bosnia va avea următorul meci oficial internaţional cu România, la 3 iunie. O decizie privind situaţia echipei naţionale a BosnieiHerţegovina ar putea fi luată în cadrul următorului Comitet Executiv al UEFA, care este programat în zilele de 16 şi 17 iunie, însă comitetul poate fi convocat şi mai devreme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult