Acasa Sport-AutoSport Federer e pregătit de un nou drum

Federer e pregătit de un nou drum

scris de Ziua Veche
21 afisari

Ajuns la 34 de ani, Roger Federer a intrat într-o nouă etapă a carierei sale, odată cu despărțirea de antrenorul Stefan Edberg și cooptarea lui Ivan Ljubicic în stafful său tehnic, informație pe care am aflat-o de pe http://extra.bet365.com/news/ro/, un site dedicat pariurilor sportive. Colaborarea cu „unul dintre idolii copilăriei mele” a fost una benefică pentru Federer, despre care știam în urmă cu doi ani, când Edberg a fost de acord să-l antreneze, că este Mister Perfect.

federerCe poate să-l mai învețe suedezul pe supertalentul din Basel, la 34 de ani, când alții sunt deja antrenori – vezi cazul Ljubicic -, s-au întrebat probabil mulți dintre fanii lui Federer. Răspunsurile s-au devoalat pe parcursul acestor doi ani, când supercampionul elvețian a arătat mult mai agresiv în joc, și-a rafinat serviciul și lovitura de rever, dar mai mult ca orice, a redescoperit venirile la fileu, care l-au ajutat să iasă din încurcătură de multe ori. Alături de Edberg, Federer a câștigat 11 titluri, a jucat trei finale de Grand Slam și a ajuns de două ori consecutiv în ultimul act al Turneului Campionilor. Este adevărat că nu a triumfat în niciun turneu de Mare Șlem, dar nu e mai puțin adevărat că a fost învins în cele trei finale doar de Novak Djokovic, aflat într-o perioadă de grație.

6560050937_b22385d121_zColaborarea celor doi a luat sfârșit din cauza faptului că Edberg nu mai putea face față programului încărcat al elevului său, și ne-am fi așteptat ca Federer să nu mai aibă nevoie de un om în stafful său tehnic, întrucât acum chiar că este un jucător complet. Greșit! Elvețianul nu se consideră deloc așa, astfel că a decis să-l aducă lângă el pe croatul Ljubicic, fost număr 3 mondial. La rândul său un jucător foarte ofensiv, Ljubicic este văzut de Federer antrenorul ideal pentru a duce mai departe munca lui Edberg, semn că tenismanul din Țara Cantoanelor are în continuare planuri mari în sportul alb. De altfel, însuși Edberg a declarat după despărțirea de elvețian că acesta mai are multe lucruri de oferit tenisului, spre bucuria fanilor săi, care îl vor înapoi în fotoliul de lider.

Așadar, la 34 de ani, Federer este pregătit să înceapă un alt drum cu nerăbdarea unui rookie dornic să arate lumii întregi de ce este capabil pe teren. Probabil că dominația autoritară pe care Djokovic a exercitat-o în ultimii ani în circuitul profesionist este un stimul pentru elvețian, care se vede capabil să-i facă față sârbului în anii ce vor veni. Dacă punem la socoteală revenirea la o formă bună a lui Rafael Nadal și dorința lui Andy Murray de a ajunge în premieră în vârful ierarhiei, găsim probabil și alte motive care îl fac pe Federer să dorească să devină un jucător și mai bun. Dincolo de toate astea, lucrul care îl face pe veteranul din Basel să se trezească în fiecare dimineață cu dorința de a se antrena este însăși dragostea pe care i-o poartă acestui sport, fără de care nu poate trăi în momentul de față.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult