Acasa Sport-AutoSport FIFA vrea sǎ introducǎ sistemul de „challenge video” ȋn fotbal. Vezi cȃnd ar putea fi testat!

FIFA vrea sǎ introducǎ sistemul de „challenge video” ȋn fotbal. Vezi cȃnd ar putea fi testat!

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Președintele FIFA, Joseph Blatter a anunțat, luni, 3 septembrie, cǎ ȋși propune sǎ testeze un sistem care sǎ integreze imaginile video ȋn arbitraj.

FIFA vrea sǎ introducǎ sistemul de „challenge video” ȋn fotbal  (foto: 365footballnews.com)

FIFA vrea sǎ introducǎ sistemul de „challenge video” ȋn fotbal
(foto: 365footballnews.com)

Joseph Blatter a explicat cǎ o astfel de mǎsurǎ „va putea fi pusă în practică doar în competițiile în care toate meciurile beneficiază de acoperire televizată sau în competițiile pentru juniori ale FIFA”. Astfel președintele FIFA a anunțat cǎ un sistem de tip „challenge” ar putea fi pus ȋn practicǎ la Cupa Mondială Under-20, care se va disputa anul viitor în Noua Zeelandă. De asemenea, Blatter ȋși pune speranțele ȋn faptul cǎ va gǎsi „o ligă, semiprofesionistă sau profesionistă, care va încerca să folosească acest sistem”, pentru a se putea realiza mai multe teste ȋnainte de luare unei decizii definitive.

Președintele FIFA a adǎugat că-și dorește ca „antrenorii să aibă dreptul, o dată sau de două ori pe repriză, să facă apel la video pentru a contesta o decizie a arbitrului, dar doar când jocul este oprit”. Conform Agerpres, Blatter a emis pentru prima oară ideea utilizării imaginilor video cu încetinitorul în timpul Congresului FIFA care s-a desfășurat în iunie la Sao Paulo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult