Acasa rss 1asig Finala Wimbledon. Kvitova – Bouchard, scor 6-3, 6-0 (video)

Finala Wimbledon. Kvitova – Bouchard, scor 6-3, 6-0 (video)

scris de Z.V.
12 afisari

Petra Kvitova, numărul șase mondial, a câștigat sâmbătă al doilea său titlu în turneul pe iarbă de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală pe Eugenie Bouchard (Canada), cap de serie nr. 13, cu 6-3, 6-0.

Petra Kvitova

Kvitova, care își adjudecase primul titlu la All England Club în 2011, este la primul turneu câștigat anul acesta, zdrobindu-și adversara de 20 de ani cu servicii și retururi în forță.

În semifinale, Bouchard o eliminase pe românca Simona Halep, cu 7-6 (5), 6-2.

Kvitova (24 ani) a primit un cec de 1.760.000 lire sterline și 2.000 de puncte WTA pentru acest succes. Bouchard s-a ales cu 880.000 de lire și 1.200 de puncte.

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO

Petra Kvitova şi Eugenie Bouchard se vor lupta pentru trofeul de la Wimbledon. Kvitova s-a impus şi în finala din 2011, când avea doar 21 de ani. Adversara ei de astăzi abia a împlinit 20.

Finala Wimbledon. Kvitova - Bouchard

Petra Kvitova a declarat: „Nu ştiu dacă eram prea tânără când am câştigat primul meu Grand Slam, dar cu siguranţă m-am bucurat. Ştiu că după ce câştigi primul Grand Slam, dacă eşti prea tânăr, trebuie să aştepţi până îl câştigi pe următorul şi sper că timpul meu a sosit”.

Pentru Eugenie Bouchard, finala de la Wimbledon este prima de Grand Slam a carierei. Jucătoarea care a învins-o pe Simona Halep în semifinale nu are emoţii înaintea confruntării cu Kvitova. Canadianca a declarat: „Ştiu că este o jucătoare foarte bună (n.r. Kvitova) şi cred că mă aşteaptă cel mai greu meci de la Wimbledon. Va fi o ocazie mare, este o situaţie nouă pentru mine. Voi intra pe teren şi voi încerca să profit de şansele mele. Ştiu că mă aflu într-o situaţie dificilă, dar despre asta e vorba în finalele de Grand Slam, aşa că abia aştept jocul!”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult