Acasa Sport-AutoSport Fosta glorie a hocheiului românesc, Anton Crişan, a murit

Fosta glorie a hocheiului românesc, Anton Crişan, a murit

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Anton Crişan, fostul portar şi antrenor al echipei de hochei Steaua Bucureşti, dar şi al naţionalei României, a murit vineri.

Steaua hochei (ppm.powerplaymanager.com)

foto: ppm.powerplaymanager.com

Anton Crişan, care a împlinit în luna ianuarie 70 de ani, a murit din cauza unei comoţii cerebrale.Vestea morţii sale i-a şocat pe mulţi iubitori ai hocheiului, dar şi ai sportului, mai ales de la Steaua Bucureşti.

„Toni Crişan a fost unul dintre oamenii pentru care am avut un mare respect, dar şi omul cu care am trăit la Steaua începuturile mele ca sportiv. Este o mare pierdere, mai ales că s-a dus aşa, azi-dimineaţă, din cauza unei comoţii cerebrale. Dumnezeu să-l odihnească în pace” , a declarat, vineri Vasile Stângă, fostul jucător şi antrenor al naţionalei de handbal a României, informează Mediafax.

Anton Crişan a debutat în hochei ca portar, la 13 ani, în echipa din Sebeş, iar din 1960 s-a transferat la Steaua Bucureşti. Timp de 19 ani a fost portarul titular al „militarilor”, iar începând cu 1962 şi al echipei naţionale a României. Anton Crişan a câştigat cu echipa Steaua Bucureşti 15 titluri naţionale şi 15 Cupe ale României, iar cu echipa naţională a României a participat la 10 Campionate Mondiale, dar şi la Jocurile Olimpice din 1964 (Innsbruck- Austria), totalizând peste 300 de jocuri internaţionale

El a fost maestru al sportului din anul 1967 şi antrenor emerit din 1997, dar şi Cetăţean de Onoare al Sebeşului. Funeraliile vor avea loc duminică în Sebeş, oraşul sau natal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult