Acasa Sport-AutoSport Fotbal american: Seattle Seahawks, victorie în Super Bowl

Fotbal american: Seattle Seahawks, victorie în Super Bowl

scris de C.P.
9 afisari

Echipa Seattle Seahawks a câștigat pentru prima oară în istoria sa marea finală a Ligii profesioniste de fotbal american (NFL) – Super Bowl -, învingând cu scorul de 43-8 (22-0) formația Denver Broncos, duminică, la East Rutherford, în apropiere de New York.

Fotbal american: Seattle Seahawks, victorie în Super Bowl

Fotbal american: Seattle Seahawks, victorie în Super Bowl

Seahawks, care a afișat cea mai bună defensivă din ligă în acest sezon, nu a lăsat nicio șansă lui Broncos, preluând conducerea jocului încă de la început. Gruparea din Seattle se mai calificase până acum o singură dată în finala NFL, în 2006, când a fost învinsă de Pittsburgh Steelers.

Denver Broncos a pierdut, în schimb, cel de-al 5-lea Super Bowl, având în palmares și două victorii, înregistrate în 1998 și 1999. Echipa cu cel mai bun atac al sezonului s-a arătat foarte nervoasă în debutul jocului și complet depășită. Coordonatorul său de joc, marea vedetă Peyton Manning, care a primit sâmbătă titlul de cel mai bun jucător al sezonului (MVP), nu a putut face diferența în acest meci, în ciuda celor 34 de pase complete pe care le-ar reușit, un record pentru Super Bowl.

Până în prezent, marea finală a fotbalului american nu s-a disputat niciodată într-un oraș atât de nordic din Statele Unite, însă temerile legate de condițiile meteorologice s-au dovedit nefondate, temperatura înregistrată în debutul meciului fiind de 10 grade Celsius și fără precipitații.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult